Erasmus Universiteit Rotterdam

Economieles in de pokerpit

"Economie en poker hebben veel gemeen. Wie poker wil verbieden mag er best rekening mee houden dat onze economiestudenten daarmee hun bijbaantje wordt afgenomen, en dat anderen een leerzame portie praktijkles van deze `kings of poker' wordt onthouden". Dat zegt Martijn van den Assem, universitair docent aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam op het opinieplatform EconomieOpinie.nl.

Opvallend veel studenten blijken hun studie en hun levensonderhoud te betalen van hun maandelijkse pokerwinsten. Wie zich verdiept in het spelletje komt tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal niet zo verrassend is dat veel economiestudenten goede pokerspelers zijn. "Poker zit bomvol economielessen en wie daarmee vertrouwd is staat een straatlengte voor op zijn tegenstanders", aldus Van den Assem.

Kijk voor het volledige artikel en meer (achtergrond) informatie op het opinieplatform EconomieOpinie.nl. Dit is een online opinieplatform waarop economen van de Erasmus School of Economics hun mening geven over actuele onderwerpen in binnen- en buitenland.

Martijn J. van den Assem is als universitair docent verbonden aan de sectie Finance van de capaciteitsgroep Bedrijfseconomie van de Erasmus School of Economics. Van den Assem richt zich op twee onderzoeksthema's: Initial Public Offerings (IPOs) en Decision Making under Risk. Zijn laatste artikel - gebaseerd op het TV spelprogramma Deal or No Deal - behoort tot de meest frequent gedownloade artikelen van het Internet op het gebied van sociale wetenschappen all-time, en is recent gepubliceerd in the American Economic Review.