Ingezonden persbericht


Persbericht

'New Amsterdam' eerste woongebouw in het hart van de Zuidas

VESTEDA vult lacune op amsterdamse wonIngmarkt met luxueuze huurwoningen


* Opening 'New Amsterdam': luxe wonen met de service van een hotel
* Eerste woongebouw in het hart van de Zuidas

* Nieuw concept voor hoog segment tijdelijke huisvesting
* Vesteda vult lacune op Amsterdamse woning- en hotelmarkt

Amsterdam, 18 september 2008 -

De Amsterdamse Zuidas is vanaf vandaag niet alleen een plaats om te werken, maar ook om te wonen. Met de opening van het appartementencomplex 'New Amsterdam' vult Vesteda, Nederlands grootste woningfonds, een lacune in op de Amsterdamse woning- en hotelmarkt waar een groot tekort is aan hoogwaardige, luxueuze huurwoningen ondermeer voor expats. De bewoners van New Amsterdam kunnen gebruikmaken van de meest uiteenlopende gemaksservices, hebben een prachtig uitzicht over Amsterdam en wonen in de directe nabijheid van de hoofdkantoren van - internationale - bedrijven. Vesteda ziet New Amsterdam als de nieuwe standaard in wonen, die tegemoetkomt aan de wensen van de moderne kosmopoliet.

Het gebouw is vandaag feestelijk geopend door Huub Smeets, CEO van Vesteda. New Amsterdam, gelegen tussen de nieuwe hoofdkantoren van ondermeer Fortis, Accenture, APG Investments en AKZO Nobel, is voorzien van alle gemakken en vele luxe servicevoorzieningen. Bijkomend voordeel is dat het woonconcept kwalitatief hoogwaardige gemeubileerde appartementen bevat die een goed alternatief zijn voor hotels, omdat er geen toeristen zijn en ze meer privacy bieden. Bovendien zijn de kamers twee maal zo groot dan een gemiddelde hotelkamer. Vooral voor expats, mensen die gedurende een relatief korte periode door hun werkgever vanuit het buitenland naar Nederland worden uitgezonden, is New Amsterdam een uitkomst.

Zuidas als nieuw centrum voor de stad

De rol van de Amsterdamse Zuidas is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Alle internationale bedrijven met naam zijn er gevestigd en zakelijke dienstverlening voert daarbij de boventoon. Naast kantoorgebouwen is op de Zuidas ook ruimte beschikbaar voor ongeveer 9.000 woningen. De combinatie van wonen, topkantoren en voorzieningen maakt de Zuidas tot een stedelijk centrum. New Amsterdam is het eerste woongebouw dat in het hart van de Zuidas wordt geopend.

Met de ontwikkeling van de Zuidas verstevigt Amsterdam haar positie in internationaal verband nadrukkelijk. New Amsterdam is daarbij van grote betekenis voor de stad. Want: "waar gewoond wordt, daar begint de stad", aldus Huub Smeets, CEO van Vesteda. Bovendien noemde ook Burgemeester Job Cohen van Amsterdam de Zuidas nu al "de belangrijkste vierkante kilometer van de stad".

Verschillende luxueuze woonvormen

New Amsterdam telt 174 huurappartementen in drie categorieën. Regular Apartments: 45 geraffineerd en smaakvol afgewerkte, maar niet gemeubileerde appartementen. Ideaal voor mensen die zich voor een wat langere periode in New Amsterdam willen 'nestelen', omringd met eigen meubels en spullen. Daarnaast luxueuze en compleet ingerichte Serviced Apartments (101 stuks) en 28 Office Apartments. Deze laatste klasse appartementen zijn uitgerust als regular apartments, maar dan met een volledig geoutilleerd kantoor-aan-huis: een royale werkruimte met een aparte, professionele kitchenette en een apart toilet. In een aantal office apartments is sprake van een aparte entree voor een maximale scheiding van werk en privé.

Gemaksservices

New Amsterdam past perfect in de invulling van die 'belangrijkste kilometer'. De woontoren behoort tot de meest luxueuze van Nederland. "Het gebouw heeft ook een eigen zwembad, health club en sauna. Daarnaast kunnen alle bewoners gebruik maken van de goede zorgen van het guest relations team", aldus Eddo Rats, Directeur van Vesteda Amsterdam en verantwoordelijke voor de exploitatie van New Amsterdam. "We hebben voor deze voorzieningen gekozen omdat ze met name voor veeleisende consumenten, zoals expats, een belangrijke woonvoorwaarde vormen." Zo zijn alle woningen voorzien van een speciaal systeem waarmee elektrische apparatuur binnen de woning (of op afstand via internet) kan worden bestuurd. Ook zorgservice en dagelijkse diensten als het bestellen van boodschappen, bloemen, een personal trainer, reservering van tickets voor bijvoorbeeld het theater en maaltijden kunnen via dit systeem en via het guest relations team - verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het gebouw - worden geregeld. Bewoners kunnen een volledig ingerichte gastenkamer boeken voor logees en ook is er een professionele wasserij aanwezig met wasmachines, drogers en een strijkvoorziening.

Woongenot en kunst

De hoge standaard van wonen en voorzieningen wordt weerspiegeld door de gevels en het gebruik van duurzame elementen en materialen met een chique uitstraling zoals travertin, aluminium en glas. Het gebouw en het interieur zijn ontworpen door de ArchitektenCie. Om de behuizing van bewoners identiteit en herkenbaarheid te geven, zijn van dertig nationaal en internationaal bekende kunstenaars één of meerdere werken aangeschaft, in totaal zo'n zeshonderd stuks.

Over Vesteda

Vesteda voorziet huurders van comfortabele en luxe woonruimte en biedt vastgoedbeleggers toegang tot de Nederlandse woningmarkt. Met ruim 28.000 woningen, die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigen van ruim 5 miljard euro, is Vesteda het grootste woningbeleggingsfonds in Nederland. Vesteda ontwikkelt, financiert, verhuurt, beheert en verkoopt woningen. Hiermee bouwt Vesteda voortdurend aan de kwaliteit van haar woningportefeuille, die is ondergebracht in een eigen woningbeleggingsfonds. Vesteda is niet-beursgenoteerd. Aandeelhouders in Vesteda zijn institutionele beleggers: in meerderheid pensioenfondsen en daarnaast banken en verzekeraars. Bij Vesteda zijn zo'n 350 medewerkers werkzaam.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (