Wachten op Zorgverzekeraars heeft lang genoeg geduurd.

18/09/2008 09:50

Divi Systems

Na maanden lang vruchteloos onderhandelen en het product te presenteren bij zorgverzekeraars, heeft de directie van RESQ24, besloten om niet langer te wachten op zorgverzekeraars, met het uit brengen van mobiele persoonsalarmering op basis van GSM en GPS. Gisteren is dan ook de knoop doorgehakt en heeft de directie de financiering van aanschaf van minimaal 100.000 apparaten geaccordeerd.

De gebruiker kan dan een apparaat huren bij RESQ24 en deze huur kan hij weer declareren bij de zorgverzekeraar indien er een medische indicatie is voor het gebruik van persoonsalarmering. De directie van RESQ24 vindt dat ouderen snel weer zorgeloos op straat moeten kunnen bewegen, met een apparaat wat door 1 druk op de knop een spraak verbinding opzet met de alarm centrale van RESQ24 en ook de geografische positie doorgeeft. Hierdoor is een noodoproep ook mogelijk buiten de deur, tijdens een wandeling.

De zorgverzekeraars bieden momenteel aan hun verzekerden géén mobiele persoonsalarmering aan. Maar een systeem die alleen met vaste telefoonaansluiting werkt en niet verder dan 30 meter van het basis station. Het beleid van de regering is juist dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Vaak beschikken ouderen over een telefoonaansluiting die ook nog eens niet geschikt is, te denken internetbellen en bellen over de kabel.

Aan de leveranciers van mobiele persoonsalarmering o.a. RESQ24 wordt negatief geantwoord en laat de zorgverzekeraar de verzekerden gekluisterd aan huis. Het blijkt de verzekeraar een vaste leverancier te hebben gecontracteerd, opvallend is dat de leveranciers, uiteindelijk ook een dochteronderneming is van de verzekeraar. Dan is natuurlijk de vraag in hoeverre de beoogde marktwerking daadwerkelijk plaatsvindt.

Over RESQ24

RESQ24 levert Mobiele persoonalarmering systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van GPS/GSM technologie. De gebruiker kan in principe overal ter wereld met een druk op de knop hulpvragen. De gebruiker wordt dan te woord gestaan door een Nederlandse meldkamer die gelijk ook de geografische positie op zijn scherm heeft en de hulpverlening kan inschakelen. RESQ24 is een product van Divi systems, is sinds 31 augustus 2006 actief op de Nederlandse markt op het gebied van telecommunicatie en informatie technologie. Divi systems is onder andere leverancier van hardware, software, ADSL, DSL, voip, Ip-pbx, VPN en audio / video streaming diensten.





http://www.resq24.nl