NVVE stuurt brandbrief aan psychiaters

18/09/2008 10:07

NVVE

Vandaag ontvangen alle psychiaters, psychiaters in opleiding en artsen die werkzaam zijn binnen de RIAG en in psychiatrische inrichtingen een brandbrief van de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.

De NVVE wil hiermee aandacht vragen voor de problematiek van chronisch psychiatrische patiënten die hulp vragen om op een humane manier een einde aan hun leven te kunnen maken.

De vereniging roept de psychiaters (i.o) op om met haar met te denken hoe dit probleem opgelost zou kunnen worden en nodigt hen uit om hierover een open gesprek aan te gaan. Dit gesprek zal plaatsvinden op donderdag 6 november 2008. De bijeenkomst is besloten.

Het aantal hulpvragen vanuit de psychiatrie, die bij de vereniging binnen komen, stijgt. Op dit moment komen er zo'n 150 hulpvragen per jaar binnen. Binnen de reguliere hulpverlening vinden deze patiënten echter zelden of nooit gehoor.

De NVVE biedt uiteraard geen actieve hulp, maar geeft aan deze mensen steun in de vorm van gesprekken waarin de doodswens serieus genomen wordt. Ook kan de vereniging, binnen de kaders van de wet, informatie geven over humane methoden voor zelfdoding, in de hoop daarmee te voorkomen dat mensen op een gruwelijke wijze een einde aan hun leven maken.





http://www.nvve.nl