Katwijk - Insluiper aangehouden

Katwijk , 18-09-2008 o De politie heeft een 22 jarige Oegstgeestenaar aangehouden op verdenking van het insluipen in een woning aan de Ebstroom in Katwijk. Op woensdag 17 september, rond 16.00 uur, kwam een vriendin van de bewoonster op bezoek en betrapte een vreemde man bij de woning.

De man had de tas van de bewoonster te pakken. De bewoonster was op dat moment boven en had geen zicht op de onafgesloten achterdeur. De vriendin kon de man in de kraag pakken en de tas terugkrijgen. De man verzette zich en kreeg zich met geweld los. Hij stapte vervolgens op een scooter en reed weg. De politie maakte een zoekslag in de omgeving en kon op basis van het signalement de verdachte op de Hoorneslaan aanhouden. De verdachte is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Wanneer het mooi weer is merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.