Persberichten 18/09 ochtend

Regio, 18-09-2008

Lisse Getuige van bedreiging verzocht zich te melden De politie verzoekt een getuige van een bedreiging zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Een 16 jarige meisje uit Lisse deed aangifte nadat zij op maandag 15 september, rond 17.00 uur, op de Heereweg in Lisse bedreigd was door een andere fietser. De fietser reed aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad. Het meisje vroeg hem, toen zij hem passeerde, of hij niet beter aan de goede kant kon gaan rijden. De man ging vervolgens achter haar aan en bedreigde het meisje verbaal. Een getuige die bij de kruising met de Meer en Duin stond vroeg of het niet wat rustiger kon. De politie zou graag in contact komen met deze getuige.

Leiden Vrouw verdacht van brandstichting en vernieling Een 42 jarige vrouw uit Leiden is donderdag 18 september rond 02.30 uur aangehouden als verdachte van brandstichting en vernieling. In een rolcontainer die tussen de winkels aan het Wagnerplein en onder de luifel stond was brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Een getuige maakte de hulpverleners attent op een vrouw die daar was gezien en die ook een flesje bier tegen een raam van een gebouw had gegooid. Aan de hand van het signalement werd de vrouw kort daarna door de politie aangehouden. Zij zit voor het onderzoek nog vast.

Leiden Aanhouding voor heling gestolen fiets De politie heeft woensdag 17 september rond 17.30 uur op de Caeciliastraat een 15 jarige jongen uit Leiden aangehouden voor heling van een als gestolen te boek staande Gazelle damesfiets. De fiets vertoonde kenmerken van diefstal waardoor de aandacht van de agenten getrokken was. Bij de controle die volgde overhandigde de jongen een aankoopbewijs. Het aankoopbewijs bleek echter vals te zijn. De jongen vertelde de fiets al sinds vorig jaar in zijn bezit te hebben. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal voor heling op.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Alphen aan den Rijn Aanhouding voor aansteken brandje De politie heeft een 20 jarige man uit Ridderkerk aangehouden op verdenking van het in de brand steken van afval in een ijzeren container aan De Aarhof. Een getuige belde de politie nadat zij twee jongens gesnapt had op het stichten van een brandje in de container en belde niet alleen direct met haar gsm de politie, maar maakte ook fotos van de verdachten. De politie kon een van de verdachten op basis van het signalement aanhouden. De man uit Ridderkerk is naar het politiebureau overgebracht. Hij verklaarde dat hij uit verveling het vuur had aangestoken. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Mishandeling op Aarplein De politie heeft aangifte opgenomen van een 17 jarige man uit Alphen aan den Rijn, nadat hij door een bekende van hem in zijn gezicht geslagen was. De mishandeling vond plaats op woensdag 17 september, rond 20.30 uur op het Aarplein. De verdachte zocht ruzie met de Alphenaar viel hem lastig en daagde hem verbaal uit. Uiteindelijk gaf hij een vuistslag in het gezicht van de Alphenaar. De Alphenaar raakte gewond en is naar de huisartsenpost gegaan. De politie zal de verdachte opsporen en hem verhoren.

Leiderdorp Rijbewijs ingenomen na ongeval De politie heeft donderdag 18 september het rijbewijs ingenomen van een 41 jarige vrouw uit Leiderdorp. Rond 00.05 uur nam zij met haar auto een bocht van de Engelendaal naar de Buitenhoflaan verkeerd en belandde via bosjes en het fietspad tegen een boom. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De vrouw zelf bleef ongedeerd. Omdat er een vermoeden is dat de vrouw onder invloed van alcohol was, een ademtest niet lukte, liet de politie bloed van haar afnemen om dat te onderzoeken. De uitslag van die bloedtest wordt pas later bekend. Het rijbewijs van de vrouw is alvast wel ingenomen.

Gouda Aanhouding voor bedreiging De politie heeft woensdag 17 september rond 15.45 uur op De Rijkestraat een 19 jarige jongen uit Gouda aangehouden als verdachte van het bedreigen van een filmploeg die bezig was met het maken van opnamen in de wijk Oosterwei. De politie heeft het incident in onderzoek.

Lekkerkerk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 48 jarige automobilist uit Lekkerkerk. Woensdag 17 september werd hij rond 19.55 uur op de Loet door agenten gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik door de man vastgesteld. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 660 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---