Lotenverkoop Grote Clubactie van start tijdens Beach-sport evenement

18/09/2008 10:34

Nationale Grote Clubactie

De Nationale Grote Clubactie is weer van start! Afgelopen zaterdag 13 september gingen er massaal 450.000 lotenverkopers met intekenlijsten op pad voor hun vereniging. Hierop wordt ingetekend voor de bekende Grote Clubactieloten. Loten die voor 2,50 euro worden verkocht en waarvan 80% direct naar de vereniging gaat. Het allereerste lot werd overhandigd aan Jon Karthaus, bekend uit de kindersoap Zoop van Nickelodeon.

Uitreiking eerste lot

De feestelijke uitreiking van het eerste lot van de Grote Clubactie vond plaats tijdens het NK Beach Volleyball 2008. De Grote Clubactie nodigde lotenverkopers in de omgeving van Scheveningen uit die op het strand van Scheveningen een 'Kids-on-the-beach' programma met sport en spel konden bijwonen. Het programma Nicksclusive van Nickelodeon schonk hieraan afgelopen zaterdag uitgebreid aandacht. In het kindersportprogramma SuperNick werden de beste verkooptips gegeven.

Samenwerking Nickelodeon

Eind vorig jaar is de Grote Clubactie een samenwerking aangegaan met de kinderzender Nickelodeon. Dit biedt een uitstekende mogelijkheid om te communiceren met jonge lotenverkopers en ze te stimuleren tijdens de lotenverkoop.

Gedurende de lotenverkoop (die loopt tot medio november) wordt in het populaire sportprogramma SuperNick doorlopend aandacht besteed aan de Grote Clubactie. Tijdens de live-uitzendingen krijgen lotenverkopers onder meer tips van de populaire presentatoren Terence en Patrick: hoe verkoop je op een leuke manier zoveel mogelijk loten? Daarnaast kunnen de kijkers op vier zaterdagen genieten van grappige korte filmpjes, waarin de verkoop van loten centraal staat.

Ieder jaar een nieuw record

Jaarlijks worden zo'n 3,5 miljoen loten verkocht door ondermeer grote aantallen jonge lotenverkopers. Gemiddeld betekent dit een netto winst van 7 miljoen euro voor deelnemende clubs in Nederland, een fantastische prestatie die deze kinderen leveren. Al meer dan 35 jaar organiseert de Grote Clubactie een loterij voor het Nederlandse verenigingsleven en nog ieder jaar worden records verbroken. Daarom doet de Grote Clubactie graag iets extra's voor deze kinderen en worden ze beloond met o.a. sportclinics in hun favoriete sport en andere leuke activiteiten. De speciale kinder website, www.kidzonely.nl, was nauwelijks live en werd al bezocht door tienduizend lotenverkopertjes die nieuwsgierig waren wat dit jaar de verkoopwedstrijd zou brengen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.clubactie.nl