Gemeente Waalwijk Deel Noorder Parallelweg in 2009 op de schop

In januari 2005 heeft de gemeenteraad haar instemming gegeven aan de Visie voor de inrichting van het spoortracé. De verbinding tussen de Ambrosiusweg en de Cartografenweg wordt voorzien van een parallelstructuur. Dit plan wordt in fasen over een aantal jaren uitgevoerd. Belangrijk uitgangspunt is de fietser te beschermen. Daarom wordt het bestemmingsverkeer (30km/h) gescheiden van de doorgaande wegen (50km/h), waardoor een (verkeers)veilige situatie ontstaat. Ook is voor het fietsverkeer een fietspad gerealiseerd in een stadsparkachtige omgeving op het voormalige spoortracé. In 2007 is het eerste deel van de parallelstructuur gerealiseerd tussen de Stationsstraat en de Mr. van Coothstraat. De aanleg van de Noorder Parallelweg, het gaat hier om het deel tussen Stationsstraat en de Wilhelminastraat, is in 2009 gepland.

Wilt u het ontwerp zien?
Dit deelontwerp ligt van 12 september t/m 26 september 2008 aan de balie van het gemeentehuis in Waalwijk ligt ter zienswijze. Ook is het ontwerp te bekijken op de gemeentelijke website: www.waalwijk.nl > Actueel > Nieuws.

Zienswijze
Mochten omwonenden en belanghebbenden een zienswijze in willen dienen, dan kunnen zij deze schriftelijk richten aan: mevrouw C. Kuijpers van de afdeling Ontwerp- & Beheer Openbare Ruimte, Postbus 10150, 5140 CA Waalwijk.

Publicatie datum 10-09-2008