Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 18-09-2008

Diefstal

BREUKELEN De politie heeft donderdagmorgen 18 september twee mannen uit Amsterdam en Breukelen, van 33 en 35 jaar oud, aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 01.00 uur zagen agenten op de Merwedeweg twee mannen met een bijl in de weer in een bedrijf. De agenten namen poolshoogte en zagen dat de mannen hardhouten kozijnen uit het pand aan het halen waren. Ze zijn aangehouden.

Verdachten auto-inbraak aangehouden

BREUKELEN De politie heeft woensdag om 22.55 uur op de Stationsweg een jongen en een man uit Hilversum, van 16 en 20 jaar oud, aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto. Agenten zagen het tweetal achter het station in Breukelen in geparkeerde autos gluren. De jongens werden staande gehouden en gecontroleerd. Ze konden zich niet identificeren en werden daarvoor aangehouden. Tijdens de fouillering kwamen latex handschoenen aan het licht en identiteitspapieren van een onbekend persoon. De agenten zochten contact met deze persoon. Hij gaf aan dat de papieren uit zijn auto waren gestolen en deed aangifte. De verdachten zijn ingesloten.

Sluipverkeer

BREUKELEN Op de Parallelweg heeft de politie woensdag een controle op sluipverkeer gehouden. Tussen 16.30 uur en 17.00 uur negeerden 10 automobilisten de geslotenverklaring. Ze zijn bekeurd. Een 40-jarige bestuurster uit Maarssen bleek met een rijbewijs te rijden dat al meer dan een jaar verlopen was. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichting en rood verkeerslicht

DE RONDE VENEN De politie heeft woensdagavond 17 september tot 23.00 uur op verschillende locaties gecontroleerd op fietsverlichting. Opvallend veel fietsers hadden hun verlichting in orde. Slechts zes overtreders werden bekeurd. In Mijdrecht werden om 16.00 uur op de kruising Rondweg / Industrieweg / Stationsweg drie fietsers bekeurd omdat ze door rood reden.

Graffiti

MAARSSEN Op de Opburenbrug aan de Amsterdamsestraatweg hebben twee jongens graffiti gespoten. Ze zijn aangehouden. Agenten kregen omstreeks 14.50 uur de melding dat een groep jongeren graffiti aan het spuiten was. Een 13-jarige jongen uit Utrecht en een 13-jarige jongen uit Maarssen werden in de kraag gevat. Ze hadden nog spuitbussen op zak. Hun familie is in kennis gesteld

Getuigen gezocht woninginbraak

MAARSSEN De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak in Zwanenkamp (nr 600 650) en zoekt getuigen. Deze inbraak heeft plaatsgevonden op woensdag 17 september tussen 19.30 en 23.15 uur. Vanuit deze woning zijn diverse goederen, zoals een LCD TV en een koffiezetapparaat uit de woning gehaald. Vermoedelijk hebben de inbreker(s) hiervoor een paar keer heen en weer gelopen. Bent u hiervan getuige geweest, belt u dan met de politie Maarssen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.