Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 18-09-2008

Bekeuringen

UTRECHT- Op de Oudenoord werd een snelheidscontrole gehouden in een 30 kilometer zone in verband met wegwerkzaamheden. In totaal werden die middag 24 bestuurders bekeurd en de hoogste gemeten snelheid was 61 kilometer per uur.

Op het Neude werden 23 bekeuringen uitgeschreven van 23.55 tot 00.30 uur. Dit voor het fietsen zonder verlichting.

Van 09.00 tot 11.30 uur kregen 55 bestuurders een bekeuring omdat ze de geslotenverklaring op de Baden Powellweg negeerden. Deze is hier ingesteld vanwege wegwerkzaamheden.

Op gestolen fiets

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 14.00 uur werd de 38-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op de Vasco da Gamalaan omdat hij reed op een fiets zonder origineel slot. De fiets bleek als gestolen te boek te staan omdat hij in oktober vorig jaar in Tilburg was weggenomen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Wegrennen

UTRECHT- Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden omdat zij wegrenden bij een gestolen scooter. Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen een scooter tegen een boom hadden neergezet en toen waren weggerend. Door agenten werd dit duo achterhaald, mannen van 29 en 38 jaar uit Utrecht. Zij hadden geen goede verklaring van wie de scooter was en na onderzoek bleek dat deze als gestolen te boek stond. De mannen werden ingesloten voor verhoor.

Gestolen kentekenplaat

UTRECHT- Op woensdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij met een gestolen kentekenplaat op zijn bromfiets rondreed. Omstreeks 22.00 uur zagen agenten de 17-jarige jongen uit De Meern rijden. De agenten wilden hem controleren op de Cartesiusweg maar plotsklaps parkeerde hij zijn bromfiets en liep weg. Hij werd alsnog gecontroleerd en onderzoek wees uit dat in ieder geval de kentekenplaat als gestolen te boek stond. De jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek naar de bromfiets zal nog worden uitgevoerd.