Gemeente Hilversum

Eerste Gasten van de Raad als vips behandeld

publicatiedatum: woensdag 17 september 2008

Als vips werden ze rondgeleid, de eerste Gasten van de Raad. Ontvangen door de burgemeester, een gesprekje met de meeste raadsleden en een mooi geschenk als herinnering. En iedereen kan een keer Gast van de Raad worden!

"U bent de burgemeester!" Ernst Bakker staat in het raadhuis voor de Tuinkamer. Hij verwelkomt de eerste lichting Gasten. En hij wordt herkend. "Wat leuk om u een keer te ontmoeten." Bakker schudt de vrouw de hand en lacht. De Tuinkamer loopt langzaam vol met de uitgenodigde mensen, die vol verwachting naar deze avond zijn gekomen. "Leuk om eens achter de schermen te zien hoe alles eraan toegaat", zegt een vrouw tegen haar buurman. Niet alleen de burgemeester is aanwezig. Ook de griffiers, die zorgen voor een goed verloop van de vergadering, en raadslid Inke Logtenberg van GroenLinks vertellen wat over een raadsavond. Hoe gaat het in zijn werk en waar wordt vanavond over gepraat. En waarover zijn de meeste discussies te verwachten?

Goed initiatief
Sinds februari vergadert de gemeenteraad op een nieuwe manier zodat het nog makkelijker is voor inwoners om met de raadsleden van gedachten te wisselen. Dat blijkt al als de special guests bij het eerste onderdeel, Het Forum, binnenkomen. Diverse raadsleden komen een praatje maken. "Een goed initiatief", is de algehele gedachte bij de aanwezige raadsleden. Zo kunnen de Hilversummers meer betrokken raken bij de werkzaamheden van de gemeenteraad. Inwoners van Hilversum hebben namelijk vrijwel dagelijks te maken met het werk van de gemeenteraad. Misschien niet altijd zo direct zichtbaar, maar het is wel zo. De gemeenteraad is immers de volksvertegenwoordiging en die bepaalt de koers in de stad. Daarom kan het goed zijn om eens te zien wat de raad doet en hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Bovendien vinden raadsleden het op hun beurt heel interessant om met de inwoners te praten: wat leeft er in de wijk? Om dit allemaal te vergemakkelijken nodigt de gemeenteraad elke maand inwoners van Hilversum uit als speciale gast. Aan het einde gaan de Gasten weer tevreden naar huis, met een mooi boek in hun handen. Als herinnering aan deze avond meegekregen. De lokale politiek is voor deze vips weer wat duidelijker geworden!

Word ook Gast van de Raad!
Wilt u ook een keer Gast van de Raad worden? Ook zo benieuwd hoe zo'n raadsvergadering nou werkt? Geef u dan snel op en dan nodigen we u wel uit. U wordt dan ontvangen door de burgemeester. Bovendien krijgt u door een raadslid een `vergader-inleiding'. Altijd handig om wat meer zicht te krijgen op zo'n vergadering. Want het gaat wel over Hilversum, over úw gemeente. Om gebruik te maken van deze unieke mogelijkheid kunt u mailen naar griffie@hilversum.nl of bellen naar 035 - 629 2210.