Gemeente Alkemade


Folder Risico's in de gemeente beschikbaar


18-09-2008

De beelden van de vuurwerkramp in Enschede staan waarschijnlijk nog bij iedereen in het geheugen gegrift. Bij deze ramp bleek dat inwoners niet op de hoogte waren van de aanwezige risico's in hun wijk. Sindsdien zijn gemeenten verplicht inwoners hierover te informeren en te vertellen hoe zij moeten handelen bij een ramp of ongeval. Op deze gemeentelijke website vindt u een digitale folder over de risico's die binnen de gemeente aanwezig zijn.

Welke informatie staat in de folder?
In de folder vindt u uitleg over de risico's die binnen de gemeente aanwezig zijn, zoals brand, explosie en het vrijkomen van giftige stoffen. Daarnaast vindt u een lijst met voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen. En u leest wat u moet doen als er toch iets gebeurt. Hierdoor weet u in geval van calamiteiten direct wat u wel en vooral niet moet doen. Verder is opgenomen hoe u op de hoogte wordt gesteld van rampen en ongevallen en wat de rol van de gemeente is bij (het voorkomen van) rampen.

Meer weten?
Download de folder Risico´s in de gemeente onderaan deze pagina. Kijk voor meer informatie over hoe u moet handelen bij een ramp op www.denkvooruit.nl.

Bijlagen :
Folder Risicocommunicatie (562 Kb).pdf