Stichting Korrelatie halveert gesprekstarief hulp- en adviesnummer

18/09/2008 10:49

Anthill

Stichting Korrelatie halveert gesprekstarief hulp- en adviesnummer 0900-1450

Telefonische hulpverlening nog laagdrempeliger via 0900- 1450

Utrecht - Stichting Korrelatie halveert per 18 september 2008 haar gesprekstarief voor telefonische hulpverlening bij psychosociale problemen. De verlaging van het tarief sluit aan bij de strategie van Korrelatie om hulp bij psychosociale problemen nog laagdrempeliger te maken. Gratis kanalen zoals email en chat met professionele hulpverleners werden al eerder gestart. Nu wordt ook het gesprekstarief van het hulp- en adviesnummer gehalveerd van 30ct per minuut naar 15ct per minuut. Het betreft telefoonnummer 0900-1450, dit is zowel de Korrelatielijn als telefonische hulpverlening via QUESTION-ZONE.NL, Korrelatie's online jongerenzone.

Laagdrempelige hulpverlening

Het verlagen van het gesprekstarief sluit aan bij Korrelatie's strategie om hulpverlening laagdrempelig mogelijk te maken voor iedereen in de samenleving.

Korrelatie biedt al een aantal jaren gratis kanalen aan voor hulp en advies, zoals email en chat. De in 2007 gelanceerde question-zone.nl leidde al tot een sterke toename van hulpvragen van jongeren via chat en email. Echter, hulpverleningsgesprekken via de telefoon duren soms meer dan een half uur en in enkele gevallen zijn er meer gesprekken noodzakelijk. Het halveren van het tarief is dan een substantieel verschil voor mensen die hulp nodig hebben en het vaak financieel al niet breed hebben. 'Deze verlaging betekent voor ons minder inkomsten maar het laagdrempelig maken van professionele hulpverlening heeft bij ons de hoogste prioriteit' aldus Leida van den Berg, directeur van Stichting Korrelatie.

Profiel Stichting Korrelatie

Stichting Korrelatie vervult in Nederland al ruim 44 jaar een belangrijke rol in psychosociale hulpverlening. De dienstverlening van Korrelatie onderscheidt zich ondermeer door de toegankelijkheid en de kwaliteit van de hulpverlening. De medewerkers van Korrelatie zijn professionals met een relevante academische of HBO opleiding. Zij begeleiden cliënten via telefoon, e-mail of chat.

Het 0900-1450 nummer en de chat zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Een e-mailvraag kan op alle tijden worden gesteld.

Profiel QUESTION-ZONE.NL

QUESTION-ZONE.NL, een initiatief van Stichting Korrelatie, is dé online zone waar jongeren ieder probleem anoniem kunnen voorleggen. Dat doen ze via de chat, mail of per telefoon. Via één centraal punt krijgen ze gratis professioneel advies en hulp van de hulpverleners van Stichting Korrelatie: Sinds de start van QUESTION-ZONE.NL in oktober 2007 is er een stijging van 260% van jongeren die contact zoeken met Korrelatie. Jongeren geven aan na de chat weer verder te kunnen en komen soms terug voor een vervolggesprek.





http://www.korrelatie.nl