Gemeente Haren

Concept-visie NoordWestzijde

Openbare bijeenkomst Meerschap Paterswolde

18/09/2008

Het Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde, de gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Groningen, Haren en Tynaarlo op het gebied van recreatie, landschapsverzorging en natuur, gaf in maart 2008 de concept-visie op de NoordWestzijde van het gebied vrij. Het heeft betrekking op het deelgebied jachthaven Zwanenhals, de promenade Zunneriepe, het gebied achter de Meerschapsboerderij, het Achterom, de zuidkant van de Hoornseplas en de Groningerweg/Oude Badweg.

Verschillende initiatiefnemers zoals de gemeenten Haren, Groningen en Tynaarlo, het Meerschap en diverse planontwikkelaars kwamen de afgelopen jaren met plannen voor bouwen, wonen, landschap, recreatie en verkeer. Was het Meerschapsgebied vroeger gelegen buiten de stad, anno 2008, is het binnenstedelijk gebied waar het van groot belang is om evenwicht te houden tussen recreatie, natuur en landschap.

Tijdens de bijeenkomst wil het Meerschap Paterswolde met belanghebbenden van gedachten wisselen over de manier waarop maatschappelijke betrokkenheid, zoals informatievoorziening, overleg en inspraak in de toekomst vorm en inhoud kan worden gegeven.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 2 oktober 2008 in het Golden Tulip Hotel, Groningerweg 19 te Eelderwolde.

Programma

19.30 - 20.00 uur: Ontvangst.
20.00 - 20.45 uur: Inleiding M. Boumans, voorzitter Meerschap Paterswolde en Presentatie van de concept visie door de Grontmij.

PAUZE

21.00 - 22.00 uur: Plenaire en interactieve bespreking van de concept visie en Communicatie en betrokkenheid op lange termijn. 22.00 uur Conclusie en afsluiting.

Aanvullende informatie is te vinden op de website van het Meerschap. Kijk onder nieuws: inspraak visie noordwestzijde.