Politie Haaglanden

Persberichten 18 september

haaglanden, 18-09-2008

Illegaal gekopieerde dvds

Den Haag Cameras registreerden woensdag 17 september om 16.20 uur op de Grote Markt de verkoop van een dvd. De beelden lieten zien hoe een vrouw een man vijf euro overhandigde en daarvoor een dvd terug kreeg. Agenten controleerden daarop de 37-jarige man uit Leidschendam. Hij had een tas bij zich met daarin 40 illegaal gekopieerde dvds. Hij werd aangehouden. De man bekende dat de goederen voor verkoop waren. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Foute boel

Den Haag - Agenten hielden op donderdag 18 september rond 00.15 uur een 26-jarige man uit Voorburg aan. De man veroorzaakte een kop-staartaanrijding op de Zuid-Hollandlaan. Agenten lieten beide bestuurders een blaastest afleggen. De Voorburger had teveel gedronken op en werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 315 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Voorburger had geen geldig rijbewijs. De andere bestuurder, een 45-jarige Hagenaar, kwam met de schrik vrij.

Aanhoudingen na handel in narcotica

Den Haag Politieagenten hielden woensdagavond 17 september vier mannen aan op verdenking van handel in drugs. Ze zagen een transactie plaatsvinden op de Bockstraat en hielden de betrokkenen (Hagenaars van 24-48 jaar) aan. Bij fouillering vonden ze enkele bolletjes hardddrugs. Drie van hen zitten nog vast voor verhoor.

15-jarige gewond na aanrijding

Den Haag/Loosduinen Een 15-jarige fietser uit Den Haag kwam woensdag 17 september rond 15.30 uur op de Lozerlaan in aanrijding met een 27-jarige Haagse automobilist. De fietser stond stil in de berm toen de personenauto hem wilde passeren. Vermoedelijk wilde de 15-jarige plotseling oversteken en zag daarbij de automobilist over het hoofd. De 27-jarige probeerde de fietser nog tevergeefs te ontwijken en belandde hierdoor met zijn auto in de berm. Hij bleef ongedeerd. De GGD vervoerde de fietser met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Verdachte met wapen aangehouden

Den Haag De politie hield woensdag 17 september rond 15.00 uur drie mannen (2x 30 en 53 jaar) aan op verdenking van wapenbezit. De mannen stonden in een portiek aan de Herman Costerstraat en vielen door hun aanwezigheid en gedrag op. Agenten besloten het drietal te controleren. Een van de mannen (30 jaar) droeg een vuurwapen. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Bestemming bereikt

Den Haag Een 32-jarige Hagenaar kon woensdag 17 september om 11.40 niets anders doen dan te bekennen. De man lag te slapen in een portiek aan de Vaillantlaan. Agenten maakten hem wakker en zagen dat naast de man een navigatieapparaat lag. Toen agenten het apparaat inschakelden leidde dat hen naar het huis van een 59-jarige Hagenaar aan de Groot Hertoginnelaan. De man had zojuist aan het bureau aangifte gedaan van diefstal van zijn navigatie uit zijn auto. Zo snel had hij zijn gestolen spullen nog nooit terug gehad. Dankbaar nam de man zijn navigatie in ontvangst. Voor de 32-jarige Hagenaar resste de gang naar de cel.

Winkeldieven

Leidschendam De politie haalde woensdagmiddag 17 september twee keer winkeldieven op in winkelcentrum Leidsenhage. Beveiligingsmedewerkers van een winkel in huishoudelijke artikelen zagen dat een 34-jarige man en 45-jarige vrouw in een steegje diverse goederen aan het overladen waren. Ze konden de herkomst van de goederen niet verklaren, waarop agenten hen aanhielden voor winkeldiefstal. De zaak wordt verder onderzocht. Een 28-jarige Hagenaar stal bij een kledingwinkel voor bijna twintig euro aan goederen. Aangezien de man dronken was, is hij ingesloten en zal vandaag gehoord worden.

Zwaaien naar collega veroorzaakt botsing

Wassenaar Agenten gingen woensdag 17 september om 17.40 uur naar een aanrijding op de A44. Daar botste een 32-jarige Hagenaar op zijn voorligger, die stil stond voor de verkeerslichten. De Hagenaar verklaarde dat hij net daarvoor een collega zag, waar hij even naar zwaaide. Daardoor keek hij opzij en zag niet dat het verkeer voor hem stilstond. De bestuurder van de auto waar hij tegenop botste had wel last van zijn rug, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Wateringen ( Westland ) Een 22-jarige man uit Wateringen werd op woensdag 17 september omstreeks 21.40 uur betrapt toen hij met zijn auto over de Wippolderlaan reed met een snelheid van 157 km/u. Op die plek was 80 km/u toegestaan. De bestuurder werd aangehouden, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een boete.

Jonge stuntrijder in de cel

s-Gravenzande ( Westland) Agenten zagen op woensdag 17 september twee bromfietsers naast elkaar rijden terwijl één van hen met zijn bromfiets op het achterwiel reed. De agenten wilden de bromfietsbestuurders controleren maar de stuntende bestuurder ging er direct vandoor. Na een korte achtervolging werd deze bestuurder op de Monsterseweg klemgereden. Bij controle bleek dat de bromfiets als gestolen stond opgegeven en werd de bestuurder, een 14-jarige jongeman uit Monster, aangehouden.

Dure wijn

Delft Een 49-jarige Delftenaar had woensdag 17 september om 18.30 uur beter een fles wijn kunnen kopen. De man besloot om de fles vanuit een supermarkt aan het Bastiaansplein mee te nemen zonder te betalen. Personeel betrapte de man en belde de politie. Hij kreeg aan het bureau een boete van 150 euro.

Fietsers botsen

Delft Een 19-jarige Delftenaar botste woensdag 17 september om 18.00 uur op de Rotterdamseweg tegen een man die naast hem fietste. Hij kwam daarbij ten val en brak zijn pols. Een 22-jarige bromfietser botste om 09.45 uur op de Papsouwselaan tegen een 82-hjarige voetgangster. De GGD vervoerde de bejaarde vrouw naar het ziekenhuis.

Minderjarige autokraker aangehouden

Delft Dankzij een oplettende getuige, die de politie een goed signalement verstrekte van een autokraker, konden agenten woensdag 17 september om 18.30 uur een 16-jarige Delftenaar aanhouden. De man brak een auto aan het Dirk Costerplein open en werd daarbij betrapt. Ontkennen had verder geen zin. In zijn broekzak vonden agenten het radiofrontje dat uit de auto was weggenomen.

Met driewieler te water

Delfgauw Een 69-jarige man belandde woensdag 17 september om 15.00 uur met zijn driewieler in het water aan de Delfsestraatweg. Omstanders zagen de man te water gaan en wisten hem uit zijn benarde positie te bevrijden.

Gewapende overvaller aangehouden

Zoetermeer De politie wist woensdag 17 september om 19.40 uur een 38-jarige Zoetermeerder aan te houden die kort daarvoor een gewapende overval had gepleegd op een bloemenkiosk aan de Lijnbaan (winkelcentrum Noordhove). De gewapende man overviel om 17.30 uur de winkel en bedreigde de twee aanwezige medewerksters (31 en 49 jaar). Hierbij dwong hij de twee vrouwen tot afgifte van een geld bedrag. Hierna verliet de man de winkel in onbekende richting. De wijkagent die in zijn wijk zijn ronde deed zag kort voor de overval een man lopen die hij herkende. Toen na de overval het signalement van de overvaller bekend werd gemaakt kon hij direct relevante informatie geven. Het bleek om dezelfde man te gaan. Nadat agenten een tip kregen over de verblijfplaats van de verdachte, konden zij hem in zijn woning aanhouden. In de woning werd tijdens de doorzoeking een groot geldbedrag en het pistool aangetroffen. Ook vonden agenten meerdere wapens in zijn huis. De man zit nog vast en vandaag vindt overleg met het Openbaar Ministerie plaats over de voorgeleiding van de man. Bureau Slachtofferhulp wordt ingeschakeld om met de twee hevig geschrokken bloemenvrouwen in gesprek te gaan.

Speeltoestel in brand gestoken

Zoetermeer vandalen staken woensdag 17 september om 10.00 uur een speeltoestel aan de Griekenlandlaan in brand. Het toestel brandde volledig af. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze brandstichting? Bel met de politie van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachte mishandeling aangehouden

Zoetermeer Politieagenten hielden woensdag 17 september om 18.00 uur een 34-jarige Zoetermeerder aan. De man maakte de nodige amok in een supermarkt aan de Sweelinckrode. Hij sloeg daarbij een 20-jarige plaatsgenoot. Na zijn daad liep de man weg richting de Schubertrode waar hij is aangehouden.

Snelheidscontrole op verzoek van buurtbewoners

Zoetermeer Op verzoek van buurtbewoners controleerde de politie in de Willem Dreeslaan woensdag 17 september om 11.00 uur de snelheid van het autoverkeer. Zestien automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.