Datum: 18 september 2008

Gouda Wederom aanhouding van tasjesdief Een 16 jarige jongen uit Gouda is maandagmiddag 16 september, wederom aangehouden op verdenking van het stelen van tasjes uit fietstassen. Eerder dit jaar werd hij ook al aangehouden tijdens een actie van de lokoma. De politie onderzoekt of de verdachte in aanmerking komt voor andere tasjesdiefstallen. Meerdere aanhoudingen tijdens het onderzoek worden niet uitgesloten.

Lokoma en waarschuwingen middels flyers De laatste weken liep het aantal tasjesdiefstallen weer op. Sinds half augustus vonden er rond de 30 diefstallen plaats. De tasjes werden gestolen vanuit fietstassen, zelfs wanneer de tas goed opgeborgen was. Vanwege de sterke toename van tasjesdiefstallen besloot de politie van Gouda wederom de lokoma in te zetten. Vorige week werd zij de straat opgestuurd. Dit keer zonder succes. Ook werd in samenwerking met stadstoezicht geflyerd om bezoekers en inwoners van Gouda te waarschuwen.

Aanhouding verdachte Maandagmiddag kon de politie door een oplettende getuige de 16 jarige Gouwenaar aanhouden. Een 75 jarige vrouw uit Bergambacht merkte dat zij vanaf de Goudseweg in de richting van Stolwijk hinderlijk gevolgd werd door een jongen op de fiets. Net na de Beijerschebocht was de jongen opeens weg en miste zij ook haar handtas die zij in haar fietstas had opgeborgen. Op basis van het signalement die de vrouw kon opgeven werd even later door een politiebiker de verdachte aangehouden. Spullen die in de gestolen handtas zaten, lagen in de nabijheid van de plaats waar hij aangehouden werd.

Jongen op brommer gevraagd zich te melden Na de diefstal heeft de vrouw een jongen op een brommer aangesproken en gevraagd of hij de verdachte had gezien. De politie wil graag in contact komen met deze jongen en vraagt hem contact op te nemen met de politie van Gouda via 0900-8844 of op het dichtstbijzijnde politiebureau.

--- noot voor de redactie/