Politie Groningen

Politie rolt hennepkwekerijen op

Provincie Groningen, 18-09-2008 o De politie trof in een schuur van het bedrijfspand een kwekerij met ongeveer 675 hennepplanten aan. In twee ruimtes was de kwekerij ingericht.

Een 59-jarige Stadjer en zijn 35-jarige zoon werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. De zoon verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij gaf een politieagent twee vuistslagen in het gezicht. De zoon kon met behulp van peperspray worden ingerekend. De agent liep lichte verwondingen aan het gezicht op.

Geknoeid

Het energiebedrijf constateerde dat er geknoeid was met de elektriciteitsmeter. Ook in nabijgelegen percelen bleek met de elektriciteitsmeter te zijn geknoeid. Het energiebedrijf heeft deze meters afgesloten van het elektriciteitsnet. Beide verdachten werden ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Daarnaast werd in een woning aan de Kajuit een hennepkwekerij aangetroffen. Op de tweede verdieping werd in drie kamers een kwekerij met 535 restanten van hennepplanten aangetroffen. De 37-jarige huurder van het pand zal binnenkort worden gehoord. Beide hennepkwekerijen werden ontmanteld en vernietigd.