Gemeente Bussum

Samenwerking brandweer, Vitusschool en Indonschool

De laatste jaren melden zich steeds meer slachtoffers met kleinere brandwonden bij dokters en ziekenhuizen. Meestal is dit nadat er zich kleine brandjes hebben voorgedaan na spelen met vuur.

Zeker kinderen vinden spelen met vuur spannend en gelukkig loopt het vaak goed af. Maar soms gaat het fout. De brandweer in Bussum heeft contact gezocht met de schoolleiding van de Vitusschool en Indonschool om hierover meer voorlichting te geven. Deze scholen zijn namelijk al de laatste jaren bezig geweest om de veiligheid van de kinderen te vergroten. Bij de Vitusschool sluit dit project prima aan bij het project EHBO, terwijl bij de Indonschool een soortgelijk project reeds enige tijd op het verlanglijstje stond.

Medio september krijgen leerlingen van groep 8 in zeven lessen te zien wat de gevaren zijn en hoe ze moeten omgaan met gevaarlijke situaties. Zo leren zij hoe ze brand en brandwonden kunnen voorkomen en hoe ze zelf hun leefomgeving veiliger kunnen maken. De Nederlandse Brandwondenstichting stelt dit lespakket `Fire' beschikbaar.

Scholen die geĂŻnteresseerd zijn in dit project kunnen contact opnemen met de brandweer in Bussum, contactpersoon is Ben Derriks, t. 035 6925090