Gemeente Venlo


Certificaat Duurzaam Terreinbeheer

18-9-2008

Venlo heeft het brons gehaald!

Venlo heeft een bronzen milieucertificaat ontvangen van Stichting Milieukeur (SMK).

Dit certificaat wilt zeggen dat Venlo op een verantwoorde manier bestrijdingsmiddelen toepast op het onkruid op verhardingen zoals trottoirs en parkeerplaatsen.

Het certificaat valt binnen de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Hier wordt aandacht besteed aan het goed omgaan met o.a. bestrijdingsmiddelen en meststoffen op verharde en onverharde terreinen. Het is de vooral bedoeling om vervuiling van het oppervlaktewater met bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit gebeurd door de gebruikte hoeveelheid bestrijdingsmiddelen per hectare te verminderen. Daarnaast kan de gemeente bestrijdingsmiddelen niet gebruiken in de buurt van oppervlaktewater en punten waar drinkwater wordt gewonnen.

Venlo heeft nu het bronzen niveau bereikt. Dit is al een eerste stap in het duurzaam omgaan met bestrijdingsmiddelen. Voor de toekomst is nog een zilveren of een gouden certificering mogelijk.

Totaal hebben nu 10 gemeenten en 5 organisaties een certificaat van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Er wordt nu 18.595 hectare grond in Nederland duurzaam beheerd.

Voor meer informatie over de Stichting Milieukeur, kijk op www.smk.nl