SGP


16 - 09 - 08 | Kabinet moet gezag tonen

Het kabinet moet meer gezag tonen. Gebeurt dat niet, dan komen de goede voornemens van het kabinet niet verder dan het papier van het coalitieakkoord. Dat stelt SGP-fractievoorzitter Van der Vlies in een eerste reactie op de plannen van het kabinet voor 2009. Om dat broodnodige gezag te krijgen zijn lef en doortastendheid nodig en moeten ministers niet bang zijn om desnoods tegen de wil van veel kiezers in te gaan.

De SGP noemt drie punten waar het kabinet gezag kan en moet tonen:


1. Positie gezinnen en eenverdieners.
Het is echt onbegrijpelijk dat meerverdieners met kinderen er meer op vooruitgaan dan éénverdieners met kinderen. Die keus zet ouders die ervoor kiezen om zélf hun kinderen te verzorgen en op te voeden op achterstand. Een onbegrijpelijke, niet bepaald kindvriendelijke keus van een christelijk-sociaal kabinet.


2. Geweld tegen hulpverleners en buschauffeurs. Hulp- en dienstverleners zijn in bepaalde buurten hun leven niet meer zeker. De schrijnende voorvallen in Amsterdam en Gouda zijn trieste dieptepunten. De tijd van praten en overleggen is voorbij, nu komt het aan op dóórpakken: meer controle, consequente handhaving, ook met hulp van cameraâs. Privacy prima, maar veiligheid eerst.


3. Alcoholmisbruik onder jongeren.
Nederland is één van de landen met het hoogste alcoholgebruik in Europa, met name onder jongeren. Betutteling of niet, dit kabinet moet gewoon een eind maken aan alcoholreclame en het stunten met drank. Wat verder helpt is het verwijderen van alcoholische dranken uit supermarkten. Dat moet warempel toch zo te regelen zijn. Dàt zou gezag afdwingen!

Om het broodnodige gezag te krijgen zijn lef en doortastendheid nodig en moeten ministers niet bang zijn om desnoods tegen de wil van veel kiezers in te gaan.

De SGP noemt drie punten waar het kabinet gezag kan en moet tonen:


1. Positie gezinnen en eenverdieners.Het is echt onbegrijpelijk dat meerverdieners met kinderen er meer op vooruitgaan dan éénverdieners met kinderen. Die keus zet ouders die er-voor kiezen om zélf hun kinderen te verzorgen en op te voeden op achter-stand. Een onbegrijpelijke, niet bepaald kindvriendelijke keus van een christelijk-sociaal kabinet.


2. Geweld tegen hulpverleners en buschauffeurs.Hulp- en dienstverleners zijn in bepaalde buurten hun leven niet meer ze-ker. De schrijnende voorvallen in Amsterdam en Gouda zijn trieste diepte-punten. De tijd van praten en overleggen is voorbij, nu komt het aan op dóórpakken: meer controle, consequente handhaving, ook met hulp van cameraâs. Privacy prima, maar veiligheid eerst.


3. Alcoholmisbruik onder jongeren.Nederland is één van de landen met het hoogste alcoholgebruik in Europa, met name onder jongeren. Betutteling of niet, dit kabinet moet gewoon een eind maken aan alcoholreclame en het stunten met drank. Wat verder helpt is het verwijderen van alcoholische dranken uit supermarkten. Dat moet warempel toch zo te regelen zijn. Dàt zou gezag afdwingen!