Gemeente Vlaardingen


Groot feest bij opening Speeleiland Babberspolder

18 september 2008

Op woensdag 17 september openden wethouder Hans Versluijs en directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, Leo de Jong, op feestelijke wijze het Speeleiland Babberspolder (tussen de Sneeuwbalstraat en de Rotterdamseweg). Vier schoolkinderen uit de wijk hielpen daarbij. Zij trokken een grote wereldbol open waaruit allemaal ballonnen opstegen.

Het feest begon al om 11.30 uur met Brassband De Rocky Show die langs de scholen in de wijk Babberspolder ging om de kinderen op te halen en te begeleiden naar het Speeleiland. Daar konden de kinderen na de opening naar hartenlust spelen op de speeltoestellen en op het springkussen. Verder was er een popcornmachine en gaven een paar kinderen een rap-optreden.

Wethouder Hans Versluijs neemt een kijkje bij de kinderen op het Speeleiland
Wethouder Hans Versluijs neemt een kijkje bij de kinderen op het Speeleiland. Op de achtergrond begeleidt sociaal beheerster Yumei Chang (midden) de kinderen bij het water.

Toezicht
Het speeleiland is van maandag tm zaterdag open van 11.00 - 18.00 uur. Tijdens de openingstijden zijn sociaal beheerders aanwezig om een extra oogje in het zeil te houden. Uiteraard blijven ouders/verzorgers zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

Ontmoetingsplek
Naast de speeltoestellen komt er nog een ruimte voor een paviljoen met kiosk, een terras en een openluchttheater, waar bijvoorbeeld ook lessen gegeven kunnen worden. Het eiland is daarmee ook geschikt voor groepen van scholen en dagverblijven. De gemeente Vlaardingen, Woningcorporatie Waterweg Wonen en Wijkcentrum t Nieuwelant werken nauw samen om het Speeleiland een veelzijdige ontmoetingsplek in de wijk te laten zijn.