Stadsdeel Zeeburg

Zeeburger Bilal Adardor in gesprek met Balkenende

18 september 2008
Op maandag 15 september 2008 reisde de jonge Zeeburger Bilal Adardor af naar Den Haag. In de hal van het ministerie van Algemene Zaken sprak hij, als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, met minister-president Balkenende.

Investeren in bewegen

Eerst ontving minister-president Balkenende de 'Beweegrede' uit handen van de directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Clémence Ross. In de Beweegrede zijn dertig beweegredenen geformuleerd om te investeren in bewegen. Balkenende onderschreef de inzet van het NISB: in 2012 bewegen zeven van tien volwassenen dagelijks een half uur en vijf van de tien kinderen en jongeren bewegen dagelijks een uur. Op dit moment voldoet ruim de helft van de volwassenen en een derde van de jeugd aan de beweegnorm.

Sport raakt aan alles

'Morgen de Troonrede, vandaag de Beweegrede, wat wil je nog meer', zei de minister-president, die benadrukte dat sport een goede investering is voor de gehele Nederlandse samenleving. 'Sport raakt aan alles'.

Lekker sporten op de Cruyff Courts Foto: Balkenende in gesprek met Bilal (© foto RVD)

Bilal Adardor legde aan Balkenende uit waarom bewegen voor jongeren belangrijk is. Op de zogeheten Johan Cruyff Courts kunnen de jongeren 'lekker sporten'. Dit is goed voor hun gezondheid en goed voor de maatschappij. In Zeeburg maken dagelijks veel jongeren gebruik van het Cruyff Court op het Sumatraplantsoen in de Indische Buurt. Eerder dit jaar deed Bilal mee met het project 'Meedoen, leren winnen' en organiseerde hij met een groep jongeren een voetbaltoernooi op dit Cruyff Court.