Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Geslaagde wijkschouw in Oud Crooswijk en Rubroek

Dinsdag 9 september fietsten dagelijks bestuurders Gerard Schuiling en Lucas de Boer samen met onder andere PWS, Cascade, WOC, opbouwwerk en politie, langs diverse plekken in Oud Crooswijk en Rubroek. Tijdens de wijkschouw hoorden zij rechtstreeks van bewoners wat er goed en slecht gaat en wat er misschien verbeterd kan worden.

Vanuit clubhuis De Branding werd onder andere de Edouard Jacobsstraat bezocht. Lucas de Boer meldde dat deze straat nog voor het eind van het jaar een flinke opknapbeurt krijgt. Bij de Meermanstraat gaven bewoners aan dat er snel iets moet gebeuren aan de buitenruimte. In overleg met Gemeentewerken zal de deelgemeente samen met PWS ook hier het groen en de bestrating oppakken. Binnenkort wordt met een deel ervan al begonnen.

Bij het nieuwe clubhuis Arend en de Zeemeeuw, vlakbij het Generaal van der Heijdenplein, werd met bewoners gesproken over de jongeren die voor overlast zorgen. Zo gaven moeders aan dat zij zich niet prettig voelen als die grote knullen aanwezig zijn. Samen met politie en andere partners is de deelgemeente bezig om dit aan te pakken. Het plein is van iedereen, verzekerde Gerard Schuiling de moeders.

Tenslotte werd de Koeweide bezocht, waar de laatste tijd veel positiefs te melden is. De overlast van hangjongeren is een stuk minder, bij het grasveld zijn onlangs hondenverbodsborden geplaatst en binnenkort is ook de verlichting verbeterd. Maar ook de bewoners zelf dragen hun steentje bij aan de leefbaarheid rond de Koeweide. Velen van hen zijn erg actief en bedenken door het jaar heen tal van activiteiten. Alle deelnemers kijken terug op een geslaagde middag.