Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

De Boezemvriend voor Marcel Slockers en Willie Ouwerkerk

Tijdens het 13e Filterfeest heeft voorzitter Gerard Schuiling de legpenning De Boezemvriend uitgereikt aan huisarts Marcel Slockers en vrijwilliger Willie Ouwerkerk. Hij bedankte hen voor hun jarenlange inzet voor de bewoners van De Esch, de wijk die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert.

De Boezemvriend is een deelgemeentelijke onderscheiding. De naam symboliseert enerzijds de inzet, het vertrouwen, de geliefdheid en de vriendschap met de samenleving in de deelgemeente. Anderzijds komt de naam van de rivier de Boezem terug in de onderscheiding. De Boezem is het prachtige groene lint die een hechte band vormt tussen Kralingen en Crooswijk.

Voorzitter Gerard Schuiling bedankt Marcel Slockers en Willie Ouwerkerk voor hun jarenlange inzet voor de bewoners van De Esch (Foto: Rob Kamminga).

Voor de bewoners van De Esch is Marcel Slockers méér dan alleen een huisarts. Hij is al 25 jaar de steun en toeverlaat en vertrouwenspersoon van de wijk. Hij heeft zich onder andere ingezet voor het consultatiebureau en voor de oprichting van een gezondheidscentrum. Hij heeft zich ook hard gemaakt voor goede voorzieningen voor de serviceflat Mazesteyn. Hij staat bij veel wijkbewoners bekend als de vliegende dokter. Als er een spoedgeval is, komt hij er letterlijk aangerend!

Kanjer voor de wijk

Willie Ouwerkerk is al 27 jaar heel actief als bewoner en vrijwilliger in De Esch. Haar inzet is echter meer dan een goede buur zijn of actie voeren. Zij is onder andere actief in de bewonersgroep Herman Bavinck Driehoek en het Bewonersplatform DWL-De Esch. Ook is zij betrokken bij het Opzoomeren en helpt ze vrouwen met training vanuit de OK-Bank. Ze is altijd bereid om mee te denken over activiteiten in de wijk én om mee te helpen aan de organisatie ervan. Ze wordt dan ook niet voor niets een prachtmens en kanjer voor de wijk genoemd.

De Boezemvriend

Deze deelgemeentelijke onderscheiding wordt maximaal vier keer per jaar uitgereikt aan personen of instellingen die op sociaal, cultureel en bestuurlijk gebied gedurende meerdere jaren activiteiten hebben ontplooid en van bijzondere betekenis zijn voor de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Voor meer informatie over de aanvraag van De Boezemvriend kunt u terecht op (010) 206 08 08.