Rode Kruis Belgie


Rescue Race â Het Grote Eerstehulpspel

Jeugd Rode Kruis mee aan de basis van educatief spel

Rescue Race is een superspannend en educatief gezelschapsspel waarmee iedereen van 10 tot 99 jaar spelenderwijs meer te weten komt over eerste hulp. Dit gezelschapsspel werd ontwikkeld door Uitgeverij Plantyn in samenwerking met Jeugd Rode Kruis.
Ongevallen kunnen overal en altijd gebeuren. Het hoeft gelukkig niet altijd zo erg te zijn dat je naar het ziekenhuis moet. Maar hoe weet je hoe erg het met het slachtoffer gesteld is? En welke stappen je precies moet ondernemen?
Met Rescue Race is het de bedoeling dat je de ernst van de situatie juist inschat en zo bepaalt welk slachtoffer je het eerst gaat redden en welk hulpmiddel je gaat gebruiken. Je moet alles bovendien goed plannen want misschien heb je dit hulpmiddel wel nodig bij een volgende beurt. En verlies zeker niet uit het oog dat bij elke volgende spelronde de situatie van de slachtoffers verergert... Tenzij je de toestand stabiliseert natuurlijk. Hou het hele spelbord en zeker ook je tegenstrevers in de gaten want elk gered slachtoffer levert jou extra punten op!
Rescue Race speel je met 3 of 4 spelers of groepen. Een spel dat spannend blijft tot op het einde en waarbij vooruitdenken en samenwerken het verloop mee bepalen. Rescue Race blijft boeien omdat het iedere keer weer anders is!
Rescue Race â Het Grote Eerstehulpspel kost 34,95 euro en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en speelgoedzaak in jouw buurt. Meer informatie over verkooppunten vind je op www.thuisbasis.be.

Mechelen, 18 september 2008