Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 september 2008

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man aangehouden na verdenking diefstal

Almelo

Een 43-jarige man uit Hellendoorn werd op woensdag 17 september aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van diverse diefstallen.

Dinsdag 6 mei jl. deed een 50-jarige man uit Almelo aangifte van diefstal uit zijn winkel aan de Henriëtte Roland Horstlaan in Almelo. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding hiervan werd in de loop van woensdag de 17e september een man, een 43-jarige Almeloër, aangehouden die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor deze diefstal. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld, omdat hij ervan wordt verdacht meerdere diefstallen gepleegd te hebben. (08-057121)

Veroorzaakster aanrijding mogelijk onder invloed

Enschede

Van een 64-jarige automobiliste uit Enschede werd een bloedproef afgenomen. Zij wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol een auto bestuurd te hebben en daarbij een aanrijding te hebben veroorzaakt.

Op woensdag 17 september om ongeveer 21.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Espoortstraat in Enschede. Bleek dat een 64-jarige vrouw met haar auto tegen de lichtmast was gereden. De politie had het vermoeden dat er alcohol in het spel was. Daarop werd besloten een bloedproef af nemen door de GGD arts. De vrouw heeft een rijverbod van 9 uur opgelegd gekregen en proces-verbaal zal tegen haar worden opgemaakt. (08-118173)

Met 0,65 promille achter het stuur met rij ontzegging,

Hengelo

Een 47-jarige automobilist uit Enschede werd op donderdag 18 september aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde terwijl hem al een rij ontzegging opgelegd was.

Donderdag 18 september omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de A35 in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 47-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

In eerste instantie gaf de man een valse naam op en was hij in het bezit van een nog onbekende hoeveelheid cocaïne. De auto van de man werd in beslag genomen omdat hij vaker betrapt werd onder invloed van alcohol een auto bestuurd te hebben en hij daarvoor een rij ontzegging opgelegd had gekregen. De ademanalyse op het bureau wees 0,65 promille uit. De man zal zich moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed van alcohol tijdens een eerder opgelegde rij ontzegging en naar de herkomst van de cocaïne. (08-118221)

Met ruim 1,61 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een 47-jarige man uit Nijverdal mocht op woensdag 18 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Op woensdag 17 september om ongeveer 22.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Meester Werkmanstraat in Nijverdal. Bleek dat een automobilist, door nog onbekende oorzaak, mogelijk door alcohol gebruik, geen controle meer had over zijn auto. Hij reed rakelings langs een wandelaar en via het fietspad door een afrastering een naastgelegen maïsland in. De automobilist verliet met zijn auto de plaats van ongeval, de kentekenplaat van de auto bleef achter. Na onderzoek kon de politie de bestuurder achterhalen. De man, een 47-jarige Nijverdaller, werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,61 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Proces-verbaal zal tegen de man worden opgemaakt. (08-118194)

Twee gewonden na aanrijding

Enschede

Een 32-jarige automobiliste en haar inzittende raakten woensdag 17 september gewond toen zij op de kruising Mozartlaan / Beethovenlaan in Enschede in aanrijding kwam met een 40-jarige automobiliste.

Woensdagavond 17 september omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Mozartlaan / Beethovenlaan in Enschede. Bleek dat een 32-jarige automobiliste uit Enschede, die reed over de Beethovenlaan, geen voorrang verleende aan een 40-jarige automobiliste uit Enschede, die over de Mozartlaan reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 32-jarige automobiliste alsmede ook een inzittende van haar auto raakten bij de aanrijding gewond. Beiden werden overgebracht naar het MST in Enschede. De twee voertuigen moesten in verband met de aanrijding worden afgesleept. (08-118107)


---- --