Gemeente Assen


Uitbreiding van voetbal- en hockeyvelden nodig

Assen, 18 september 2008

Als Assen doorgroeit naar 80.000 inwoners is uitbreiding nodig van voetbal- en hockeyvelden. Dit blijkt uit de nota sportaccommodaties 2008 - 2025 die het college binnenkort aan de raad voorlegt. Ook legt de nota kwaliteitseisen vast voor accommodaties. Verder stelt het college in de nota voor om diverse kunstgrasvelden en de wielerbaan aan te leggen.

Als het gaat om buitensport heeft Assen op dit moment voldoende capaciteit. Wel is de verwachting dat met de groei van het aantal inwoners er behoefte is aan extra voetbalvelden. Voor hockey geldt dat op termijn drie velden nodig zijn. Voor de binnensporten is voldoende capaciteit en dit blijft naar verwachting het geval in de toekomst.

Voor de diverse sportaccommodaties wil het college de normen van NOC-NSF gaan hanteren. De meeste nieuwe sportvoorzieningen voldoen hier nu al aan. De oudere accommodaties die niet aan deze eisen voldoen zal de gemeente tussen nu en vier jaar afstoten. Het gaat daarbij onder andere om de Aubussonhal en de Korpershoekhal. Hiervoor in de plaats wil het college een vervangende sporthal bouwen in de buurt van het centrum van de stad.

Om het buitensporten te stimuleren legt de gemeente in 2010 en 2011 op diverse plaatsen kunstgrasveldjes aan. Het gaat daarbij onder andere om veldjes in Vredeveld, Kloosterveen, Noorderpark en Baggelhuizen. Als laatste voetbalvereniging in Assen wordt er bij Asser Boys in 2010 een kunstgrasveld aangelegd.