NEN


ISO Golf Services hole-in-one?

dinsdag 16 september 2008, 13:30

NEN heeft de Nederlandse golfbranche gevraagd of er behoefte is aan normontwikkeling in Golf Services. Tijdens een informatiebijeenkomst op 14 augustus bleek dit nog niet het geval te zijn.

De Spaanse Golffederatie heeft ISO verzocht om te komen tot een internationale norm op het gebied van Golf Services. De golfer zal dan beter weten wat hij kan verwachten als hij (in het buitenland) gaat golfen. Golf is een grote trekpleister om toeristen naar Spanje te krijgen.

In Nederland is golf echter niet op toeristen gericht maar op clubspelers en (Nederlandse) vrije spelers. De meeste golfbanen zijn van verenigingen. Zij ervaren geen concurrentie van commerciële banen. De branche is tevreden over de bestaande prestatiebeoordelingssystemen voor golfbanen in Nederland en ziet momenteel geen toegevoegde waarde in een ISO-norm.

Internationale werkgroepvergadering
In september vindt de eerste ISO-werkgroepvergadering plaats in Madrid. Nederland zal hier als toehoorder aanwezig zijn. De Nederlandse golfbranche zal daarna besluiten of Nederlandse deelname toch gewenst is.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Merel Ahles, e-mail merel.ahles@nen.nl, telefoon (015) 2 690 293.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Golf services NEN Consumentenzakenmail (Publicatie)