Gemeente Noordenveld

voetbalt voor het goede doel

Gemeente Noordenveld voetbalt voor het goede doel

Gepubliceerd op: 18 september 2008

Het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld speelt maandag 22 september om 18.00 uur een vriendschappelijkewedstrijd tegen het elftal van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van V.V. Nieuw-Roden aan de Zevenhuisterweg in Nieuw-Roden.

In de rust van de wedstrijd bieden de spelers een cheque aan van EUR
1.000,00 aan het IVN Norg.
Deze vereniging is zwaar gedupeerd door een brand die het clubgebouw volledig in de as heeft gelegd. IVN Norg, met ongeveer 300 leden en donateurs, verloor eind juni door de brand niet alleen haar verenigingsgebouw maar ook een aantal geprepareerde dieren, een uitgebreide bibliotheek met een paar honderd boeken over vogels en natuur en hun archief van de afgelopen 65 jaar. De bijdrage is bedoeld als een steuntje in de rug.

Het is de derde keer dat het elftal van de gemeente Noordenveld, waarin uiteraard burgemeester Hans van der Laan niet ontbreekt, op de maandag voor de Rodermarkt een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen een elftal van een relatie van de gemeente. Twee jaar terug speelde het elftal Noordenveld ook al tegen een team van Roelofs. We kunnen zo langzamerhand spreken van een nieuwe traditie, die deel uitmaakt van alle festiviteiten rondom de Rodermarkt. Scheidsrechter is Jan Luinge, in het dagelijks leven bode van de gemeente Noordenveld. Coach van het Noordenveldse team is Hanno Feiken, hoofd van de Afdeling Openbare Werken & Accommodaties.