Vodafone Nederland start eigen HBO-opleiding

18/09/2008 14:02

Vodafone Libertel NV

18 september 2008 - Vodafone Nederland is vorige week gestart met een eigen HBO-opleiding in samenwerking met Stenden Hogeschool Leeuwarden. De opleiding Small Bussines and Retail Management wordt het eerste jaar gevolgd door acht winkelmanagers die gedurende twee jaar werken en leren. Na een succesvolle afronding krijgen zij een erkend HBO-diploma.

Door de combinatie werken en leren kunnen de winkelmanagers hun ervaring van de werkvloer gebruiken om in relatief korte tijd een erkend diploma te behalen. Medewerkers krijgen de opleiding volledig vergoed plus 10 vrije dagen om de lesdagen bij te wonen. De lesdagen worden één keer per maand georganiseerd in Den Bosch. Op de werkvloer worden de medewerkers gecoacht door Vodafone trainers. Daarnaast krijgen ze huiswerkopdrachten.

Paul Smits, directeur Human Resources bij Vodafone: 'Om onze voorsprong op het gebied van service in de winkels te kunnen blijven behouden, moet je investeren in je medewerkers. We zijn daarom ontzettend blij dat we onze medewerkers naast MBO-opleidingen nu ook een HBO-opleiding kunnen bieden. Het is fijn om talentvolle medewerkers een kans te bieden op een prachtig diploma en uiteraard hopen we hen daardoor ook langer voor het bedrijf te kunnen behouden. We kijken dan ook al uit naar de eerste feestelijke diploma uitreiking over twee jaar!'

/ / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland met 4,4 miljoen klanten en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende mobiele communicatiebedrijf ter wereld met proportioneel ruim 269 miljoen klanten per 30 juni 2008. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen in 5 continenten. Daarnaast heeft Vodafone Group nog 40 partner netwerken wereldwijd.