Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Grote verkeerscontrole | |
Woensdag 17 september heeft de politie van 19.00 uur tot 01:00 uur 's nachts een grote verkeerscontrole gehouden op vier locaties in Apeldoorn. Er is op diverse verkeerszaken gecontroleerd (alcohol, verlichting etc.) en er is met radarauto's gecontroleerd op snelheid. Ook de Douane, de Belastingdienst en de ANWB namen deel aan de controle.

De controles vonden plaats langs Kanaal Noord, op de Deventerstraat, bij de Woonboulevard en op de Noorderlaan. De politie heeft in totaal 451 bestuurders laten blazen. Tegen drie van hen is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Andere overtredingen die tijdens de controle zijn beboet zijn ondermeer: geen of defecte verlichting op auto of fiets, onverzekerde auto's, rijden zonder gordel, rijden zonder geldig rijbewijs, lekke uitlaat, tegen verkeer in rijden en niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs

Tijdens de snelheidscontroles, gehouden op de Rijkstraatweg in Teuge, Kanaal Noord en de Deventerstraat, werden in totaal 92 mensen beboet. Hoogst gemeten snelheden waren op de Rijkstraatweg 98 km. p/u, op Kanaal Noord 115 km. p/u (rijbewijs van deze bestuurder is ingenomen) en 78 km. p/u op de Deventerstraat.

De Belastingdienst zette 2 scanauto's in en heeft 1500 euro aan achterstallige betalingen ingevorderd. Een bestuurder moest aan de Douane een nog niet betaalde belastingheffing van 4500 euro betalen. De ANWB repareerde ter plekke van meerdere voertuigen de verlichting, waarmee deze bestuurders een proces-verbaal konden voorkomen.

|     |Apeldoorn - Drinken op straat beboet                      |
De politie heeft woensdag 17 september twee mannen aangehouden voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

De politie hield de twee Apeldoorners (40 en 43 jaar) aan op het Marktplein, waar de politie de laatste tijd strenger toeziet op overlast veroorzaakt door mensen die in het openbaar drinken. De politie maakt tegen beide proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Winkeldiefstallen                             |
Woensdag 18 september heeft de politie in totaal 6 mensen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal, of betrokkenheid bij een winkeldiefstal.

Een 21-jarige man uit Den Haag werd rond 11:00 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van twee scheerapparaten vanuit een elektronicazaak aan de Europaweg. De scheerapparaten, met een gezamenlijke waarde van ruim 200 euro, werden vermoedelijk uit de winkel weggenomen door de man die samen met de 21-jarige man in de winkel aanwezig was. Nadat de twee mannen bij het verlaten van de winkel werden betrapt op de diefstal ging deze man er met de scheerapparaten vandoor. De 21-jarige man bleef staan en werd aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de diefstal.

Drie meisjes (twee van 18 en een minderjarig meisje) uit Apeldoorn zijn rond 17:30 uur aangehouden op verdenking van de diefstal van kleding uit een warenhuis aan de Hoofdstraat. Na verhoor van de meisjes bleek één van de 18-jarigen niet betrokken bij de diefstal. Het andere 18-jarige meisje is met een boete heengezonden. Het minderjarige meisje is aangemeld bij het jeugdpreventieproject.

Twee minderjarige meisjes uit Apeldoorn werden rond 16:30 uur aangehouden nadat ze waren betrapt op diefstal van enkele kleine goederen vanuit een warenhuis aan de Hoofdstraat. Ter plekke bleek dat de meisjes kort voor hun bezoek aan het warenhuis ook kleding hadden gestolen uit een kledingzaak aan de Hoofdstraat. De meisjes worden aangemeld bij het jeugdpreventieproject.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden met tassen aluminium          |
Een 35-jarige man uit Apeldoorn is rond 10:30 door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van aluminium vanuit een bedrijf aan de Wilmersdorf.

De Apeldoorner werd aangesproken door een man toen hij met enkele volle tassen vuil aluminium (schredder) over de Laan van Erica fietste. Deze man vertrouwde het verhaal over de afkomst van het aluminium niet en waarschuwde de politie. Het aluminium bleek van diefstal afkomstig. De man heeft een dagvaarding gekregen en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

|     |Apeldoorn - Inbraak in woning                             |
Woensdag 17 september is er tussen middernacht en 07:00 uur 's ochtends ingebroken in een woning aan de De Ruyterstraat in Apeldoorn.

Het is nog niet duidelijk hoe men de woning is binnengekomen. Er zijn diverse goederen gestolen, waaronder geld, mobiele telefoons en geluidsapparatuur. De politie onderzoekt de inbraak.

|     |Apeldoorn - Vrouw beroofd van pinpas                      |
Een 79-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdag 17 september rond 10:30 uur beroofd van haar pinpas. Korte tijd later bleek er al geld van haar rekening te zijn afgehaald.

De vrouw had boodschappen gedaan. Tijdens het pinnen in de winkel kwamen er twee mannen en een vrouw heel dicht bij haar staan. Vermoedelijk hebben de drie verdachten toen de pincode van de vrouw afgekeken. Buiten kwam de 79-jarige vrouw het drietal weer tegen, ze spraken haar met een smoes aan. Aangekomen bij haar fiets merkte de vrouw even later dat haar portemonnee wel in haar zak zat, maar dat ze haar pinpas miste. Wanneer de verdachten precies de pinpas van de vrouw hebben weten te stelen is niet duidelijk. De vrouw heeft direct het blokkeren van haar pas in gang gezet, maar toch bleek er al een aanzienlijk bedrag van haar rekening te zijn afgehaald. De politie onderzoekt de diefstal.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --