Ingezonden persbericht


IT Job Board.nl: werknemers regelen privézaken tijdens kantooruren

Bijpraten met familie en vrienden tijdens kantooruren blijkt 'heel normaal'

Amsterdam, 18 september 2008 - Uit recent onderzoek van ITJobBoard.nl blijkt dat 48 procent van de ondervraagden werktijd gebruikt om in contact te blijven met vrienden en familie. De meeste niet-werkgerelateerde activiteiten tijdens kantooruren zijn het versturen van persoonlijke e-mail, het voeren van privételefoongesprekken en het gebruik van internet voor persoonlijke doeleinden.

Opvallend is dat ruim 36 procent van de ondervraagden aangeeft dat men tijd besteedt aan niet-werkgerelateerde activiteiten doordat er te weinig werk is. Ruim 81 procent van de ondervraagden geeft aan zich niet schuldig te voelen over het tijdens kantooruren afhandelen van persoonlijke zaken; slechts een minderheid compenseert het regelen van persoonlijke zaken tijdens kantooruren door over te werken.

Wel geeft ruim 66 procent van de ondervraagden aan dat het reëel zou zijn als hun werkgever zou bepalen welke websites wel of niet toegankelijk zijn tijdens kantooruren.

Voor het onderzoek zijn 150 werknemers in Nederland ondervraagd.

Over IT Job Board
IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 40.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, CSC, Dell, Getronics PinkRoccade, Meeus, DHL en Tridion.