Gemeente Lelystad

Gemeenteraad Lelystad praat over problemen IJsselmeerziekenhuizen

De gemeenteraad van Lelystad komt naar aanleiding van de problemen in de IJsselmeerziekenhuizen in een extra raadsvergadering vanavond bijeen.

De vergadering vindt donderdagavond 18 september plaats in het Stadhuis van Lelystad, aanvang 19.30 uur. De vergadering is openbaar.

Ziekenhuis

Woensdag 17 september werden de operatiekamers op beide locaties van de IJsselmeerziekenhuizen, zowel Lelystad als Emmeloord, op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten. De Inspectie heeft steekproefsgewijs een aantal operatiekamers in Nederland beoordeeld. Daaruit is gebleken dat de operatiekamers niet aan de noodzakelijke voorwaarden voor verantwoorde zorg voldoen. Aanleiding voor de sluiting is dat de luchtbehandeling op de operatiekamers niet aan de minimumeisen voldoet.

Vervangende operatiemogelijkheden

Het bestuur en de directie van het ziekenhuis hebben voorlopig vervangende operatiemogelijkheden gevonden in onder andere het Flevoziekenhuis te Almere en in het St. Jansdal hospitaal in Harderwijk. De specialisten en het verplegend personeel van het Lelystadse ziekenhuis doen daar de noodzakelijke operaties. Het ziekenhuis zelf blijft open. Het gaat alleen om sluiting van de operatiekamers.

---