Politie Zaanstreek-waterland

Duizend hardrijders op de A7

Middenbeemster, 18-09-2008 o Middenbeemster, 17 september, 06:00-13:00 uur - Op de A7 heeft de politie woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Bijna duizend bestuurders reden te snel.

De hoogste snelheid bedroeg 168 km per uur. Van ruim vijfduizend voertuigen, die in de richting van Amsterdam reden, werd de snelheid gemeten.

De politie Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord en het Korps Landelijk Politiediensten houden wekelijks meerdere snelheidscontroles op diverse plaatsen op de A7 tussen Zaandam en Den Oever. Met als doel het aantal snelheidsovertredingen op de A7 blijvend naar omlaag te brengen en daarmee de veiligheid op het traject te verhogen. Op het gedeelte van de A7 tussen Den Oever en Zaandam gebeuren relatief veel ernstige aanrijdingen. De laatste drie jaren waren er op de A7 80 ernstige aanrijdingen waar bij ook enkele doden waren te betreuren. De ongevallen vonden over de gehele weg plaats met een duidelijke toename bij de afritten 7 en 9 bij Hoorn en Middenmeer en op de weggedeelten tussen Purmerend Hoorn-Noord, Hoorn - Wognum, Wognum Medemblik, Medemblik Middenmeer en ten noorden van Wieringerwerf.

Gedurende de afgelopen drie maanden heeft op de A7, ter hoogte van Middenbeemster, vijf keer een controle plaats gevonden. Daarbij werden in totaal 3.391 hardrijders bekeurd.

Op www.verkeershandhaving.nl is te lezen waar dagelijks (een deel van) de snelheidscontroles van de politie Zaanstreek-Waterland te vinden zijn.