Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Plantenbaan Maarn

Woningbouwlocatie Planetenbaan (Dominoplan)

Persbericht 15 september 2008

In het voorjaar heeft het college van burgemeester en wethouders aangekondigd dat er een visiedocument ontwikkeld zou gaan worden over de mogelijkheid van woningbouw aan de Planetenbaan in Maarn in plaats van aan de Buurtsteeg. Het visiestuk hierover is inmiddels klaar. De uitkomst is dat de Planetenbaan de meest reële grotere bouwlocatie in Maarn is. Niet alleen is hier de kans op aantasting van natuurlijk-landschappelijke structuren het kleinst, maar hier zijn ook de beste kansen voor de ontwikkeling van een nieuw stukje Maarn. Het college wil graag weten wat omwonenden, organisaties en andere belanghebbenden vinden van woningbouw aan de Planetenbaan. Daarom wordt hierover op dinsdag 30 september, van 19.30 uur tot 21.30 uur, een bijeenkomst gehouden. Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

Alle omwonenden zijn met een brief uitgenodigd, maar iedereen die interesse heeft in informatie over deze locatie, is van harte welkom. Degenen die de avond willen bijwonen, kunnen zich tot en met 29 september aanmelden bij het secretariaat: Elina Boom, elina.boom@heuvelrug.nl , (0343) 56 56 79.

Naast de inbreng op de avond zelf, is het ook mogelijk om reacties en suggesties mondeling of schriftelijk aan de gemeente door te geven. Dit kan tot en met 22 oktober. Mondeling, door te bellen met de projectleider, Renate Gerritse (0343) 56 58 64; renate.gerritse@heuvelrug.nl, schriftelijk via een reactieformulier, dat u kunt opsturen of mailen.
De reactieformulieren liggen op 30 september s avonds klaar in De Twee Marken. Vanaf deze datum zijn ze ook te vinden op de gemeentewebsite (www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl, onder actueel/projecten).

Naar aanleiding van alle reacties gaat er vervolgens een advies naar de gemeenteraad over deze locatie. Zoals men in de krant heeft kunnen lezen, zijn de meningen over deze locatie in de gemeenteraad verdeeld. De inbreng van betrokkenen is dus heel belangrijk!

Laatst gewijzigd: 18 september 2008