Ingezonden persbericht


Dice maakt releasedatum mirror's edge bekend

Bekroond actieavontuur zet genre op zijn kop met een nieuwe heldin, een nieuw perspectief en meer bewegingsvrijheid

SCHIPHOL-RIJK,18 september 2008 - Spring in november in het diepe met Faith! DICE, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), heeft vandaag aangekondigd dat hun veelgeprezen first person actieavontuur Mirror's Edge(TM) op 13 november uitkomt voor het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en het Xbox 360® videogame- en entertainmentsysteem. De PC-versie van Mirror's Edge volgt later in de winter. Voor de lancering kun je alvast kennismaken met de game door de demo te downloaden via Xbox LIVE(TM) Marketplace of de PLAYSTATION® Store. De demo bevat de proloog, de tutorial van de game en een deel van de single-player.

"Mirror's Edge geeft een draai aan het hele actie-avonturengenre. Je kruipt in de huid van de heldin, je voelt wat zij voelt en je ziet wat zij ziet", aldus Owen O'Brien, senior producent bij DICE. "We wilden een compleet nieuwe ervaring creëren, met een ander soort heldin en een wereld die er niet alleen verfrissend en nieuw uitziet, maar ook een unieke gameplay biedt."

Mirror's Edge is recentelijk verkozen tot 'Beste Xbox 360-game' op de GC Developers Conference in het Duitse Leipzig. Ook is het door IGN verkozen tot 'Beste actiegame' en door gamesrecensenten bestempeld als 'Beste originele game' van de in juli gehouden Electronic Entertainment Expo (E3). In Mirror's Edge kruip je vanaf het eerste moment letterlijk in de huid van deze moderne heldin terwijl ze op duizelingwekkende hoogtes de stad doorkruist, rake klappen uitdeelt, haar vijanden op hoge snelheid achtervolgt en uitdagende puzzels oplost. Dankzij een unieke combinatie van bewegingen en perspectief word je in de wereld van Faith gezogen.

Mirror's Edge wordt ontwikkeld door EA Digital Illusions CE AB (DICE) in het Zweedse Stockholm. De game is door PEGI geschikt bevonden voor spelers van 16 jaar en ouder. Ga naar www.ea.com, www.dice.se of www.mirrorsedge.com voor meer informatie over EA DICE of Mirror's Edge.


* Internetverbinding vereist.
###

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle (TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2008 boekte EA een omzet van 3,67 miljard dollar en had het bedrijf 27 titels waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.eagames.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mirror's Edge is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van EA Digital Illusions CE AB. 'PlayStation' en 'PLAYSTATION' zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

;;;

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl