Provincie Limburg

Persberichten

Positief advies Commissie voor de m.e.r. in november verwacht Driessen: "Vertraging Buitenring Parkstad minimaal"

Gedeputeerde Ger Driessen vertrouwt erop dat de Commissie voor de m.e.r. in november a.s. een positief toetsingsadvies uitbrengt over de huidige Milieu Effect Rapportage (MER) voor de Buitenring Parkstad Limburg die ten grondslag ligt aan de keuze van het Voorkeurstracé. De Commissie heeft de advisering opgeschort om de Provincie Limburg in de gelegenheid te stellen een aantal aanvullingen op de MER te doen. Deze aanvullingen liggen op het terrein van natuur, geluid en archeologie. De Commissie voor de m.e.r. is een onafhankelijke commissie die in feite kijkt of de belangen, op het gebied van milieu, goed zijn afgewogen in een project.

Dat de Commissie nu om een aantal aanvullingen vraagt, is voor zon groot en ingewikkeld project als de Buitenring bijna vanzelfsprekend, zegt gedeputeerde Ger Driessen, eindverantwoordelijke voor de 26 kilometer lange Buitenring. We verwachten de aanvullingen op tijd en naar genoegen van de Commissie voor de m.e.r. in oktober te kunnen aanleveren en gaan er vanuit dat de Commissie halverwege november van dit jaar een positief toetsingsadvies uitbrengt. Het onderzoek zal de voortgang van het proces niet noemenswaardig vertragen.

Verdere procedure
De voorbereidingen voor het Inpassingsplan, het provinciale bestemmingsplan voor de ruimtelijke inpassing van de Buitenring, zijn gestart. In dat kader is inmiddels ook begonnen met de aanvullende onderzoeken die daarvoor nodig zijn. Onder andere het Omgevingsplan, concrete mitigerende maatregelen en het Natuurcompensatieplan. Daarbij is het nog steeds zo dat het ontwerp-Inpassingplan volgens planning medio 2009 ter inzage wordt gelegd met de bijbehorende MER, en aangevuld met voornoemde onderzoeken.


18-9-2008 14:58