Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 16 september 2008

Plan van aanpak Centrum voor Jeugd en Gezin
Het college heeft besloten opdracht te verstrekken voor het opstellen van een plan van aanpak voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Bij de ontwikkeling van plannen voor de brede scholen is aan de partners op het gebied van onderwijs en jeugd gevraagd wat zij gezamenlijk kunnen betekenen voor de kwaliteit van opgroeien en voor de ontwikkeling van kinderen in Hilvarenbeek. Het resultaat hiervan is de Samenwijsvisie. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is onderdeel van Samenwijs.

Regionaal Informatie en Expertise Centrum
Bij het kabinet staat bestrijding van georganiseerde criminaliteit hoog op de agenda. Om dit doel te realiseren wil het kabinet onder meer zes Regionale Informatie en Expertise Centra (RIEC) vormen die gemeenten ondersteunen en faciliteren bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit.
Het college stemt in met het plan van aanpak voor vorming van een RIEC Zeeland, Midden- en West-Brabant en Brabant-Noord en gaat akkoord met deelname voor de periode 2008 tot en met 2012. Na deze periode vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of het RIEC structureel wordt gecontinueerd.

Begroting 2009-2012
Het college heeft de ontwerpbegroting 2009-2012 vastgesteld. De begroting wordt eind september beschikbaar gesteld aan raads- en commissieleden en geagendeerd voor de commissievergaderingen in oktober en de raadsvergadering van 6 november 2008.

Uit eerdere collegevergaderingen

Straatnaamgeving Biest-Houtakker
Het college heeft een definitief besluit genomen over vaststelling van een straatnaam voor de nieuwe ontsluitingsweg voor woningen die in Biest-Houtakker gebouwd worden op de locatie tussen Biestsestraat 88 en 90. Het college heeft Bosscheweg nu vastgesteld als straatnaam voor de nieuwe ontsluitingsweg, na advies van het Belangenorgaan Biest-Houtakker (BOB).
De straatnaam J.C. Wijtenstraat wordt gereserveerd voor toekomstige straatnaamgeving in Biest-Houtakker.