Brain Service en ROCA-BHR starten samenwerking

18/09/2008 16:34

Brain Service BV

Capelle aan den IJssel, 18 september 2008

Brain Service sluit overeenkomst met ROCA-BHR voor de werving en selectie van Duitse verpleegkundigen om deel te nemen in een opleidingsprogramma in Eindhoven.

Brain Service werft reeds 10 jaar gekwalificeerde verpleegkundigen in Duitsland. ROCA-BHR is een samenwerkingsverband tussen het ROC van Amsterdam en Baltic Human Resources uit Litouwen. Alle geselecteerde kandidaten hebben in Duitsland een beroepsopleiding achter de rug. ROCA-BHR draagt zorg voor een verkort BBL traject in Nederland, alsmede de begeleiding gedurende het meerjarige verblijf in Nederland.

In de opleiding besteed ROCA-BHR aandacht aan de belangrijkste knelpunten die Duitsers tegen komen op de Nederlandse werkvloer. Zowel op het gebied van de taal als de cultuur worden de studenten op het Nederlands niveau gebracht. De gehanteerde lesmethode sluit naadloos aan op de standaard van de Nederlandse opleidingen zoals die gelden bij het ROC.

In oktober gaat het eerste opleidingstraject van start. Doelstelling is halfjaarlijks tussen de 10 en 20 Duitse verpleegkundigen op te leiden. Door de samenwerking kunnen zorginstellingen beter voorzien worden van een continue stroom van vakkrachten die in Nederland zijn opgeleid.





http://www.brainservice.nl