Gemeente Anna Paulowna


Sportdag voor leerlingen Groep 7 groot succes

Donderdag 18 september was de grote sportdag voor alle groep 7 leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Anna Paulowna. Deze sportdag, met als locatie Sportpark Kleine Sluis, werd geopend door Burgemeester Pennink. Gedurende de hele dag beoefende de kinderen diverse spelen en werden er clinics gegeven op het sportpark.

200 Kinderen

Voor de eerste keer organiseerde Sportservice Schagen een gemeentelijke sportdag voor groep 7 leerlingen van de basisscholen uit Anna Paulowna. Alle scholen hadden zich voor deze fantastische dag op Sportpark Kleine Sluis aangemeld zodat de ochtend om 9.30 uur van start ging met maar liefst 200 kinderen! Voorafgaand aan het eerste onderdeel werden de kinderen bemoedigend toegesproken door Burgemeester Pennink waarna het feest echt kon beginnen.

Clinics

Samenwerken en plezier was het thema van deze dag. Ieder onderdeel werd dan ook samen met een groepje kinderen van een andere school beoefend wat de leerlingen uitermate goed afging. Er viel deze dag van alles te beleven. Speciaal waren de clinics die door Atletiekvereniging DOKEV en door de Jeu de boules- en Korfbalafdeling van SVAP werden verzorgd. Bijzonder was ook het onderdeel touwtrekken. Waar de kinderen dachten een competitie aan te moeten gaan met elkaar, bleek dat er een clinic gegeven werd door de kersverse wereldkampioenen Tanja Dobbe (woonachtig in Anna Paulowna) en Kim Bogaard. Uiteraard werd als afsluiting van dit onderdeel getrokken aan het echte wedstrijdtouw wat de leerlingen zeker prachtig vonden! Ook het funparcours en de stormbaan waren een groot succes.

De organisatie is bijzonder te spreken over het verloop van de dag en de inzet van de kinderen en alle begeleiders/vrijwilligers.