Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Ondergronds parkeren Churchilllaan

18-september-2008

Amsterdam, 18 september 2008

Ondergronds parkeren Churchilllaan stap dichterbij

Het dagelijks bestuur van Zuideramstel stelt de deelraad voor om 240.000,= beschikbaar te stellen voor de verdere ontwikkeling van het plan om een ondergrondse parkeergarage te bouwen aan de Churchilllaan. Hieraan vooraf ging een onderzoek naar de haalbaarheid van ondergrondse parkeergarages in de Rivierenbuurt. Conclusie van dat onderzoek was dat het westelijk deel van de Churchilllaan de beste optie is voor het bouwen van een ondergrondse parkeergarage.

Om de exploitatie van de ondergrondse parkeergarage rond te krijgen stelt het dagelijks bestuur voor om de parkeertarieven voor bewoners en bedrijven te verhogen tot respectievelijk 14,00 en 22,40 per maand en jaarlijks een bedrag te onttrekken aan het stadsdeelparkeerfonds. Naar verwachting zal een parkeervergunning voor de ondergrondse garage 75,= per maand gaan kosten. Gerekend naar het prijspeil 2008.

Portefeuillehouder Paul Slettenhaar: Er zijn in de Rivierenbuurt meer autos dan parkeerplaatsen. Bewoners moeten bijna een jaar wachten op een parkeervergunning. Met een ondergrondse parkeergarage komen er 300 parkeerplaatsen bij en kan de wachtlijst korter worden. En dat voor een tariefsverhoging van slechts een dubbeltje per dag.

Op 7 oktober wordt het voorstel besproken in een raadssessie en op 28 oktober neemt de deelraad een besluit.