Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Felicitatieproject bestaat 40 jaar

18-september-2008

Amsterdam, 18 september 2008

Felicitatieproject bestaat 40 jaar

Op 15 september bestond het Felicitatieproject Zuideramstel 40 jaar. Dat werd gevierd met een rondvaart met diner door de Amsterdamse grachten voor alle vrijwilligers van het Felicitatieproject. In de afgelopen 40 jaar werden er maar liefst 40.000 ouderen bezocht die de leeftijd van 70 jaar bereikten.

Christine Verweij was ceremoniemeester en te gast waren stadsdeelvoorzitter Duco Adema en zijn vrouw en een tweetal medewerkers van de wijkpost voor ouderen. Tijdens de rondvaart ontvingen de vrijwilligers warme woorden van onder andere Duco Adema, die Flora Wagenaar benoemde tot drijvende kracht achter het Felicitatieproject. Ook Joke Davids, de rechterhand van Flora, werd in het zonnetje gezet. Naast de verschillende toespraken ontvingen de vrijwilligers bonbons en bloemen.. Van de vrijwilligers zelf ontving Flora Wagenaar een kristallen tulp; het symbool van het felicitatieproject.

Bezoek
De vrijwilligers bieden ouderen die 70 jaar worden een informatiepakket en een cadeautje aan. Dat zijn zon 1.000 bezoeken per jaar. Deze bezoeken worden elke vijf jaar herhaald. Daarnaast bezoeken zij geregeld ouderen die meer behoefte hebben aan gezelligheid of aan een luisterend oor. Voor deze bezoeken wordt nauw samengewerkt met de Wijkpost voor Ouderen.

Aanmelden
Bent u geĂŻnteresseerd in dit afwisselende vrijwilligerswerk of wilt u graag bezocht worden door de felicitatiedienst, neem dan contact op met het Felicitatieproject via het Wijkopbouwcentrum, telefoonnummer: 020-3010 0030, of via e-mail: werkgroepfp@xs4all.nl.