Ingezonden persbericht


Volvo Trucks op EuroSkills in Rotterdam:

Prinses Máxima aanwezig bij opening chauffeurswedstrijden

Van 18 tot en met 20 september vindt in Ahoy Rotterdam de EuroSkills Competition plaats. Bij dit evenement nemen jonge vakmensen uit maar liefst 49 verschillende beroepen door heel Europa het tegen elkaar op. Volvo en VTL vertegenwoordigen de sector Transport & Logistiek. Samen organiseren zij de spectaculaire EuroSkills wedstrijdonderdelen waarin chauffeurs gebruik maken van Volvo trucks. Deelnemers worden getest op alle vaardigheden die nodig zijn om te werken in de transport en logistiek branche. Volvo Trucks besteedt aandacht aan dit evenement met als doel de status van het chauffeursvak te verhogen. Op donderdag 18 september bracht Prinses Maxima een bezoek aan de Volvo stand op EuroSkills en gaf daarmee het startsein voor de wedstrijdonderdelen.

Tijdens de competitie zal gebruik gemaakt worden van zes Volvo-trucks. Vier Volvo FH's en twee splinternieuwe Volvo FM's met haakarm zullen in drie verschillende wedstrijdonderdelen ingezet worden. Frankrijk, Finland, Denemarken, Nederland, Tsjechië en Zweden hebben nationale transportteams afgevaardigd. Bij de wedstrijd gaat het om het besturen van een vrachtwagen, het besturen van een vrachtwagen met aanhanger, het verwisselen van banden en het besturen van een vorkheftruck.

In de stand van Transport & Logistiek die Volvo Trucks en VTL samen bemannen, maken bezoekers kennis met de allernieuwste comfortabele Volvo Trucks-modellen. Zij krijgen informatie over Volvo's veiligheidssystemen die het werk voor de chauffeur niet alleen veiliger, maar ook eenvoudiger maken. Bovendien kunnen bezoekers met een echte digitale autokraan simulator hun eigen vaardigheden testen.

Meer respect voor het chauffeursvak
De transportsector besteedt samen met Volvo Trucks veel aandacht aan dit evenement met als doel de status van het chauffeursvak te verhogen. Enkele redenen hiervoor zijn de behoefte aan jonge, goed opgeleide chauffeurs en de betrokkenheid bij de verkeersveiligheid en het milieu. Ieder jaar voldoet de Europese transportsector aan strengere eisen op het gebied van milieu en veiligheid.

"Wij willen activiteiten ondersteunen die bijdragen aan een grotere kennis bij chauffeurs, een betere verkeersveiligheid en een schoner milieu. Ik ben ervan overtuigd dat deelname aan EuroSkills bijdraagt aan meer respect voor en een grotere beroepstrots bij jongeren die een chauffeursopleiding volgen", aldus Tommy Kohle, Senior Vice President Communications bij Volvo Trucks.

EuroSkills
EuroSkills 2008 bevordert vakmanschap en beroepsonderwijs in Europa. Het evenement stimuleert de mobiliteit van (jonge) vakmensen op de Europese arbeidsmarkt door hen actief te laten kennismaken met de beroepsuitoefening in andere (Europese) landen. Gedurende drie dagen nemen 400 jongeren uit 30 landen het in 47 verschillende beroepenwedstrijden tegen elkaar op, waarbij zij alles in de strijd gooien om de titel van beste Europese vakman of -vrouw in hun vakgebied te veroveren.

18 september 2008

;;;

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charles Engelaar, Volvo Truck Corporation, telefoon: 0345-688 410 of 06-51 42 71 51

E-mail charles.engelaar@volvo.com Website www.volvotrucks.nl

Bezoek http://www.thenewsmarket.com/volvogroup om toegang te krijgen tot videouitzendingen van de Volvo Groep. U kunt materiaal bekijken en aanvragen als MPEG2 file of Béta SP tape. De registratie en het videomateriaal zijn vrij voor de media.

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks met een sterk internationaal netwerk van 3.000 servicepunten in meer dan 130 landen. In 2007 verkocht Volvo Trucks wereldwijd meer dan 100.000 trucks. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Groep, één van 's-werelds meest vooruitstrevende fabrikanten van trucks, bussen en uitrusting voor de bouw, aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen, ruimtevaartcomponenten en dienstverlening. De Volvo Groep levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service.