Design-hoeden geveild voor gehandicapte kind

18/09/2008 16:42

Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

Twaalf unieke hoeden worden online geveild voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De hoeden zijn ontworpen door talentvolle designers, die hiertoe voor Prinsjesdag werden uitgenodigd door personenvervoerder Connexxion.

Prinsjesdag is niet alleen de dag van de troonrede maar ook van de hoeden. Connexxion speelde hierop in door twaalf designers opdracht te geven een unieke hoed te ontwerpen, onder wie bekende namen zoals Hillegonda Hoogvliet, Marianne Schouten en Berry Rutjes. Dat resulteerde in twaalf bijzondere en kleurrijke hoeden, die werden getoond met een hoedenparade op het Binnenhof in Den Haag.

Alle hoeden worden geveild via www.connexxiontotalent.nl. De opbrengst van de veiling gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Deze stichting helpt kinderen en jongeren met een handicap om zo volwaardig mogelijk te kunnen leven. Met hulp van de NSGK kunnen zij spelen, op vakantie gaan, sporten, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden, net als leeftijdgenoten. Dat kan dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers en donateurs.

Tot en met 30 september worden de hoeden tentoongesteld in de Haagse Centrale Bibliotheek. Op www.connexxiontotalent.nl kunt u tot 6 oktober 2008 een bod uitbrengen. Daar vindt u ook informatie over de ontwerpen, de gebruikte materialen en de designers.

De hoedenactie valt onder de vlag van Connexxion to Talent. Met dit initiatief wil Connexxion een maatschappelijke bijdrage leveren door middel van bijzondere acties met kunstenaars. Zo was er vorig jaar een modeshow te zien in Rotterdam en werden Connexxion-reizigers in diverse steden verrast door dichters op Valentijnsdag.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nsgk.nl/