Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 18 september

Nieuwe huisvesting voor Stadstoezicht

Wethouder Wim van Veen opende op donderdag 18 september om 09.00 uur de nieuwe huisvesting van de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Alkmaar. Voortaan is stadstoezicht gevestigd onder het stadskantoor. De locatie van de nieuwe huisvesting zal de samenwerking met andere afdelingen zoals de politie en wijk- en parkeerbeheer ten goede komen. Voor de inwoners van Alkmaar betekent dit beter toezicht en vooral een veiligere stad.

Vanaf 1 september zijn de Stadstoezichthouders officieel verhuisd naar Mallegatsplein 8 onder het Stadskantoor. Stadstoezicht zat daarvoor boven de brandweerkazerne op de Paardenmarkt. Dit gebouw wordt binnenkort gesloopt. Op de nieuwe locatie beschikt Stadstoezicht bovendien over een publieksbalie wat het contact met de Alkmaarse bevolking kan verbeteren. Het is de bedoeling dat ook de parkeerpolitie hier in de toekomst zijn intrek zal nemen.

Wim van Veen, wethouder Integrale veiligheid: "Stadstoezicht vervult een belangrijke rol als het gaat om de leefbaarheid in Alkmaar. De inspecteurs zwerven 's ochtends uit over de stad en zien onder meer toe op het juist aanbieden van afval, fout parkeren en het correct gebruik van de openbare ruimte. Ook letten de inspecteurs op de veiligheid in de stad en hebben zij de bevoegdheid om bijvoorbeeld fietsers die in een wandelgebied fietsen te bekeuren. Met de nieuwe locatie zit Stadstoezicht op een strategische plek in Alkmaar."

De zorg voor leefbaarheid en veiligheid zijn onderwerpen waar verschillende gemeenteafdelingen aan werken. Daarom zijn goede samenwerking en informatie-uitwisseling tussen politie, stadstoezicht, wijkbeheer en parkeerbeheer van cruciaal belang. Door de nieuwe huisvesting zijn de lijntjes tussen deze afdelingen korter geworden.