Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak introduceert 's werelds eerste OLED draadloze fotolijst Ongeëvenaarde beeldkwaliteit vanuit elke hoek met de door Kodak uitgevonden OLED-technologie

Bunschoten, 18 september 2008 - Eastman Kodak Company (NYSE:EK) introduceert vandaag 's werelds eerste draadloze fotolijst met de innovatieve Organic Light Emitting Diode (OLED) technologie, een uitvinding van Kodak die uitzonderlijk scherpe en levendige beeldkwaliteit levert.

OLED-technologie genereert grotere kleurdiepte en verzadiging dan andere schermen. De schermen zijn daarnaast aanzienlijk dunner en hebben een slank en strak ontwerp.

De nieuwe KODAK OLED draadloze fotolijst bevat een ingebouwde Wifi-technologie die toegang biedt tot foto's, video's en muziek die zijn opgeslagen op PC's. Tevens bieden de draadloze fotolijsten verbinding met online foto- en videodeelsites en Internet content portalen voor nieuws, weer, sport en meer.

De nieuwe KODAK OLED draadloze fotolijst bestaat uit een ultradun, 7.6-inch diagonaal digitaal scherm die vanuit elke hoek prachtig beelddetail produceert. De kijkerervaring wordt verbeterd dankzij de KODAK PERFECT TOUCH technologie, dat foto's automatisch verwerkt om de belichting, helderheid en kleur te verbeteren, en KODAK Image Science dat de beeldkwaliteit optimaliseert voor OLED schermen.

"Wij zijn zeer trots op de introductie van deze nieuwe fotolijsten," zegt Pete Jameson, General Manager, Digital Devices, Eastman Kodak Company. "De OLED-technologie is door KODAK uitgevonden, waardoor wij in een unieke positie zitten om de voordelen van OLED naar de consument te brengen."

Kodak's prestaties in de ontwikkeling en innovatie van OLED zijn kortgeleden bekroond met een 2008 Technology Leadership Award, door het adviesbureau Frost & Sullivan.

"Naast de spectaculaire beeldkwaliteit, biedt de Wifi-verbinding op de nieuwe fotolijsten nieuwe ervaringen voor consumenten. Deze extra's tonen Kodak's betrokkenheid om mensen te helpen bij het ontsluiten van persoonlijke content," voegt Jameson toe.

De KODAK OLED draadloze fotolijst heeft geen achtergrondlicht nodig en bevat een omgevingslichtsensor die de kijkerervaring optimaliseert door het scherm aan te passen aan het licht in de omgeving. Kodak heeft tevens een premium audiosysteem ontworpen voor in de fotolijst, voor een buitengewoon goede geluidsweergave bij video's, digitale muziek en online content.

"Een gemakkelijke en levendige beleving van je herinneringen is waar de Kodak fotolijsten voor staan - mensen willen dat foto's er op hun best uitzien," zegt Jameson. "Onze nieuwe OLED fotolijsten vertegenwoordigen een dynamische toekomst voor de nieuwe generatie KODAK producten, die onovertroffen beeldkwaliteit en ongekende helderheid en kleur bieden bij het vastleggen en het herbeleven van herinneringen."

Voordelen van de KODAK OLED draadloze fotolijst

· Geniet van spectaculair heldere beelden en video's op een 7.6-inch diagonaal OLED scherm, met een 180° graden kijkhoek 30.000:1)

· Ervaar hoge kwaliteit, levensechte videoweergave met scherpe, naadloze bewegingen
· Upload beelden en video's naar de fotolijst van een digitale camera, geheugenkaart, USB-stick, of draadloos van PC's en het Internet via de ingebouwde Wifi-verbinding
· Verplaats zonder enige moeite foto's van een PC naar een KODAK OLED draadloze fotolijst met de nieuwe KODAK EASYSHARE Digital Display Software. Naast het organiseren en bewerken van foto's, maakt deze software het ook mogelijk om gemakkelijk de favoriete foto's, presentaties, video's en muziek draadloos te verplaatsen van een computer naar de fotolijst. Digital Display Software biedt toegang tot geweldige Internetcontent beschikbaar via KODAK Gallery, en Kodak's partners Flickr en FrameChannel
· Bewaar tot maximaal 10.000* foto's op het 2GB ingebouwde geheugen (de netto opslagcapaciteit is afhankelijk van de beeldcontent)
· Geniet van foto's en video's vanaf verschillende bronnen met de ingebouwde geheugenkaartlezer en USB-port
· Breedbeeld scherm met 16:9 aspect ratio en 800x480 resolutie

Beschikbaarheid
De KODAK OLED draadloze fotolijst is verkrijgbaar eind 2008 via www.kodak.nl.

###

Voor meer informatie:
Pride PR
Jessica van Rijswick
Telefoon: 071 568 00 28
e-mail: jessica@pridepr.nl

Over het KODAK EASYSHARE systeem
Kodak gaat door met het uitbrengen van nieuwe baanbrekende toepassingen voor het bekroonde KODAK EASYSHARE-systeem voor digitale fotografie, waarmee de digitale fotografie-ervaring voor consumenten wereldwijd vergroot. Het EASYSHARE systeem bestaat uit digitale camera's, fotolijsten, snapshot printers, online services, software, inkjetprinters en accessoires, voor het moeiteloos maken, ordenen, delen en afdrukken van hoogwaardige digitale foto's. Alle KODAK EASYSHARE producten die vandaag zijn geïntroduceerd bevatten de laatste versie 7 van de KODAK EASYSHARE software die een serie van verbeteringen biedt om consumenten te helpen bij het vinden, creëren en delen van foto's. De softwareversie 7 biedt direct toegang tot de KODAK Gallery, wat het gemakkelijk maakt foto's online in albums op te slaan. De nieuwe KODAK EASYSHARE software versie 7 kan gratis gedownload worden. Meer informatie over KODAK EASYSHARE-producten vindt u op www.kodak.nl

Over Eastman Kodak Company
Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. Kodak helpt consumenten, bedrijven, en creatieve professionals te ontdekken hoe foto's en prints hun leven kunnen verrijken.

Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com of op onze blog 1000words.kodak.com, PluggedIn.kodak.com en GrowYourBiz.kodak.com