Gemeente Rotterdam

Maandag 15 september is de nieuwe Lage Erfbrug feestelijk geopend door wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Karen Bevelaar van deelgemeente Delfshaven. Na een afsluiting van ruim zes maanden zijn de Nieuwe Binnenweg en de Schiedamseweg weer met elkaar verbonden.

Hiermee is de vervanging van de oude Lage Erfburg op tijd en volgens planning gerealiseerd. De nieuwe brug is ca drie meter breder dan zijn voorganger. In combinatie met de nieuwe wegindeling hebben fietsers nu meer ruimte. De tram en het autoverkeer richting Schiedamseweg zijn van elkaar gescheiden wat de doorstroming bevordert.

Naast de belangrijke verbinding van de Nieuwe Binnenweg met de Schiedamseweg, zijn de verbindingen met de Rochussenstraat en de Aelbrechtskade hersteld. In de nieuwe situatie is het kruispunt Nieuwe Binnenweg - Rochussenstraat Aelbrechtskade van verkeerslichten voorzien. De doorgang Schiedamseweg Havenstraat is ook weer in beide richtingen beschikbaar. Voor de omgeving betekent het dat alle ondernemingen en woningen weer goed bereikbaar zijn.

Aanleiding voor vervanging
Op 3 maart jl. is de buitendienststelling ingegaan. In de maanden ervoor waren de werkzaamheden al gestart. De brug is onder meer vervangen omdat de oude brug aan het einde van de technische levensduur was. Daarnaast zijn er maatregelen genomen tot verbetering van de onveilige verkeerssituatie op het kruispunt Nieuwe Binnenweg Rochussenstraat Aelbrechtskade en ter bevordering van de doorstroming.

Afrondende werkzaamheden
Na 15 september moeten er in de omgeving nog diverse werkzaamheden worden uitgevoerd. Zoals het herstellen van trottoirs, het plaatsen van natuurstenen blokken inclusief leuningen op de kademuren rondom de brug (er worden tijdelijke leuningen geplaatst) en het verwijderen van de tijdelijke brug. Deze werkzaamheden geven minder overlast voor de omgeving. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind oktober gereed.

Bron: Gemeentewerken, 18-09-2008