Generali

Genomineerden Generali VB Innovatieprijs 2008 bekend

De inzendingstermijn voor de Generali VB Innovatieprijs 2008 is voorbij; de genomineerden zijn bekend. De Generali VB Innovatieprijs 2008 kent twee categorieën; de Aanmoedigingsprijs met een prijzengeld van EUR 2.500,- en de Innovatieprijs met EUR 7.500,- als prijs voor de winnende inzending. Voor beide prijzen zijn inmiddels vier genomineerden vastgesteld. De jury buigt zich de komende tijd over welke nominaties de winnende zijn. De winnaars worden vervolgens bekend gemaakt op en prijsuitreiking vindt plaats tijdens de VerzekeringsBranchedag op 20 november 2008 in Apeldoorn.

De genomineerden: sterk deelnemersveld
Ook dit jaar was het deelnemersveld van de Generali VB Innovatieprijs bijzonder sterk. Voor de Generali VB Innovatieprijs 2008 zijn genomineerd:
o Spaarbox, Regioverzuim, MijnPolisCheck en Het Bespaarhuis. Voor de Generali VB Aanmoedigingsprijs 2008 nomineerden zij: o CeK.Benefits, Intermarkit, Polisvoormij en Octras

De acht genomineerde inzendingen geven een goed beeld van de zaken die binnen de branche leven. Enerzijds belichten zij hoe een verzekeringstechnisch aspect als zorgplicht kan worden omgezet in een klantvoordeel en een positieve business case. Anderzijds hoe de financiële dienstverlening `verpakt' of omgevormd kan worden tot een echte `experience'. Technologie speelt nog steeds een dominante rol bij innovaties, maar is niet altijd de spil van een succesvolle vernieuwing.

De prijzen: Innovatie- en Aanmoedigingsprijs
De Generali VB Innovatieprijs 2008 bestaat uit twee prijzen: één voor de beste, geïmplementeerde innovatie en één voor de beste innovatie `in ontwikkeling'. Vorig jaar werden minder innovaties in ontwikkeling aangemeld. Dit jaar was er meer vertrouwen om initiatieven in een vroeger stadium met de selectiecommissie te delen. De positieve ervaringen van deelnemers uit 2007 hebben wellicht bijgedragen aan deze ontwikkeling. De jury staat voor een uitdagende taak om uit alle genomineerden twee winnaars aan te wijzen. De bekendmaking daarvan en de prijsuitreiking vindt plaats op 20 november a.s. tijdens de Verzekeringsbranchedag.

Ook in 2009 weer een Generali VB Innovatieprijs Ook in 2009 zal Generali weer de Generali VB Innovatieprijs organiseren. Volop nieuwe kansen dus voor de intermediairs die inmiddels geïnspireerd zijn door hun branchegenoten. Naar de mening van de winnaars en genomineerden van 2007 biedt de Generali VB Innovatieprijs een goede mogelijkheid om de eigen innovatie verder te brengen. Generali heeft tot doel met deze `prijs' de innovatie in de intermediaire branche te stimuleren.

Publicatiedatum: 18-09-2008

© Generali verzekeringsgroep 2008