Politie zoekt getuigen van berovingen

Eindhoven-Strijp, 18-09-2008 o De politie zoekt getuigen van twee berovingen die woensdagmiddag kort na elkaar hebben plaatsgevonden op de Welschapsedijk.

De eerste beroving was ergens tussen 12.00 en 13.00 uur. Het slachtoffer was een man van 39 jaar uit Eindhoven, die daar aan het wandelen was. De tweede beroving was rond 14.35 uur. Ditmaal was het slachtoffer een 74-jarige man uit Veldhoven die daar op zijn fiets reed. Beide slachtoffers werden aangesproken door twee mannen die op een oranje crossmotor zonder kentekenplaten reden. Vervolgens werden ze door de mannen geschopt en geslagen, waarna hun portemonnees werden afgepakt en de daders er op de motor vandoor gingen. Het eerste slachtoffer is door de mishandeling enige tijd buiten bewustzijn geweest.

Signalementen

De daders zijn twee jonge mannen met een getint uiterlijk en een slank postuur. Ze droegen beiden een oranje integraalhelm. De bestuurder van de motor is 1,85 tot 1,90 meter lang, de bijrijder is 1,65 tot 1,70 meter lang. Getuigen van de berovingen of mensen die weten wie en/of waar de verdachten zijn, kunnen contact opnemen met de Gemeenschappelijke Recherche in Eindhoven via 0900-8844.