Politie Noord- en Oost Gelderland

Grote verkeerscontrole

Apeldoorn, 18-09-2008 o Woensdag 17 september heeft de politie van 19.00 uur tot 01:00 uur s nachts een grote verkeerscontrole gehouden op vier locaties in Apeldoorn. Er is op diverse verkeerszaken gecontroleerd (alcohol, verlichting etc.) en er is met radarautos gecontroleerd op snelheid. Ook de Douane, de Belastingdienst en de ANWB namen deel aan de controle.

De controles vonden plaats langs Kanaal Noord, op de Deventerstraat, bij de Woonboulevard en op de Noorderlaan. De politie heeft in totaal 451 bestuurders laten blazen. Tegen drie van hen is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Andere overtredingen die tijdens de controle zijn beboet zijn ondermeer: geen of defecte verlichting op auto of fiets, onverzekerde autos, rijden zonder gordel, rijden zonder geldig rijbewijs, lekke uitlaat, tegen verkeer in rijden en niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs

Tijdens de snelheidscontroles, gehouden op de Rijkstraatweg in Teuge, Kanaal Noord en de Deventerstraat, werden in totaal 92 mensen beboet. Hoogst gemeten snelheden waren op de Rijkstraatweg 98 km. p/u, op Kanaal Noord 115 km. p/u (rijbewijs van deze bestuurder is ingenomen) en 78 km. p/u op de Deventerstraat.

De Belastingdienst zette 2 scanautos in en heeft 1500 euro aan achterstallige betalingen ingevorderd. Een bestuurder moest aan de Douane een nog niet betaalde belastingheffing van 4500 euro betalen. De ANWB repareerde ter plekke van meerdere voertuigen de verlichting, waarmee deze bestuurders een proces-verbaal konden voorkomen.